Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кабмін затвердив перелік об’єктів до фінансування з держбюджету

18 червня 2008 - 16:05

На брифінгу у прес-центрі облдержадміністрації заступник голови ОДА Геннадій Фукс повідомив, що Уряд затвердив перелік об'єктів інфраструктури регіону, призначених до фінансування за рахунок субвенцій з державного місцевим бюджетам. Відповідна постанова підписана Кабінетом міністрів України 4 червня.(Повний перелік об'єктів див. у доданому файлі.) В цілому, область отримає на соціально-економічний розвиток кошти в сумі 48 млн. 350 тис грн. Перші надходження з держбюджету очікуються до 1 липня. Передбачається, що з 79 призначених до фінансування об'єктів 59 будуть введені вже у поточному році.

Посадовець відмітив, що додаткова цільова субвенція у розмірі 15 млн. грн. виділена на газифікацію Степногірська Василівського району. За рахунок цих коштів будуть виконані 30% робіт з будівництва газоводу. Таким чином вдасться приступити до розв'язання однієї з найгостріших проблем життєзабезпечення цього населеного пункту, зокрема, відродити систему опалення в житлових будинках.

Також він поінформував журналістів, що згідно цільової субвенції Бердянську передбачено 10 млн. грн. на роботи з укріплення морського узбережжя. Разом з тим керівництво облдержадміністрації наполягає на виділенні додаткових коштів субвенції у сумі 10 млн. грн. на укріплення дамби та понад 6 млн. грн. - на газифікацію коси в рамках реалізації програми інтенсивного розвитку курортної інфраструктури регіону.

За програмою реформування житлово-комунального господарства в область надійдуть 16,6 млн. грн. на модернізацію систем водопостачання, 24 млн. - на теплозабезпечення та 3 млн.- на ліквідацію наслідків підтоплення. Кошти у сумі 4,7 млн. грн., передбачені на газифікацію, будуть спрямовані, в першу чергу, на завершення об'єктів високого ступеня готовності.

Геннадій Фукс зазначив, що регіональні керівники доклали чимало зусиль, щоб відповідні зміни були враховані при коригуванні держбюджету, і регіон отримав збільшені обсяги фінансування на об'єкти життєзабезпечення. Результатом цієї копіткої роботи, підкреслив заступник голови ОДА, стане реальне підвищення якості життя на території області. Населення вже найближчим часом відчує позитивні зміни.

- На жаль, досі існує практика, коли більша частина запланованих бюджетних коштів на виконання обумовлених програм надходить в регіон лише у четвертому кварталі, - поділився турботами посадовець. – Через це будівельники та ремонтники не встигають їх освоїти. Президент України Віктор Ющенко наполягає, щоб така практика була викорінена, а держава ефективно виконувала свої функції. Тому він звернувся до прем'єр-міністра України з проханням взяти під свій особистий контроль питання своєчасного і у повному обсязі виконання витратної частини держбюджету з відповідним коригуванням.

 

 

Управління преси та інформації

(.doc, 205Kb)

Читайте також

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни