Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Уперше в Запорізькій області одночасно відкрито два дитбудинки сімейного типу

28 серпня 2018 - 09:40

У церемонії урочистого відкриття двох дитячих будинків сімейного типу в Мелітополі взяли Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба та голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як повідомив Мелітопольський міський голова Сергій Мінько, дитячі будинки сімейного типу були створені у липні 2018 року. Житло для них було придбано коштом державної субвенції у грудні 2017 року. Це дві квартири площею 190 кв. м та вартістю  3 723 742 грн. Вони розташовані поруч з квартирами, що були придбані для випускників інтернатних закладів минулого року. На їх устаткування місцева влада виділила 820 тис. грн. На осінь заплановано облаштування навколишньої території.

Як пояснив Микола Кулеба, державна програма зі створення дитбудинків сімейного типу розрахована на  вісім років.

- У 2018 році на забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виділено понад пів мільярда гривень. Ці кошти підуть на різні дуже важливі програми. За задумом Президента України Петра Порошенка, в Україні жодна дитина не має проживати в інтернатних закладах, адже це не відповідає інтересам самих дітлахів. Натомість усі вони мають виховуватись у сім’ях. Запорізька область перша, де розроблено план деінституалізації. Крім цього, ми бачимо своєчасне використання державних коштів, наявність власних програм та перспектив для максимально ефективного освоєння субвенції, - зазначив Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

Посадовець також наголосив, що дуже важливою є програма з придбання власного житла для випускників інтернатних закладів.

У свою чергу, Костянтин Бриль подякував дитячому омбудсмену за підтримку Запорізького краю та наголосив на важливості подальшої співпраці.

- Багато хто з політиків раніше тільки декларував те, що нині виконується в рамках реформ, започаткованих Петром Порошенком. Це перші дитбудинки сімейного типу, які ми відкриваємо. Ще два зараз будуються в Запорізькій області. Крім цього, в поточному році в нашому регіоні буде придбано 30 квартир для випускників інтернатів, 11 з яких - у  Мелітополі, - повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За даними Служби у справах дітей облдержадміністрації, у першому дитбудинку родини Максименків до створення дитячого будинку сімейного типу функціонувала прийомна сім’я, в якій виховувалися четверо дітей, які мають статус позбавлених батьківського піклування. З 6 серпня 2018 року на виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу влаштовано трьох дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебували у КЗ «Мирненський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» ЗОР.

До дитячого будинку сімейного типу Омельчуків з 15 серпня 2018 року на виховання та спільне проживання з Бердянської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів було влаштовано пятеро  дітей, позбавлених батьківського піклування. При цьому  родина виховує чотирьох власних дітей.

         Учасники урочистого відкриття оглянули дитячі будинки сімейного типу, а також привітали дітей з Днем знань і вручили їм подарунки: побутову техніку, фрукти та солодощі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя

Як оформити опіку над дитиною: роз’яснення від Мінсоцполітики

Допомога Силам оборони: понад 624 тисячі українців скористалися чатботом єВорог

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.09.2024

Впродовж доби окупанти 171 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом