Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Пріоритетні напрямки соціально-економічного розвитку регіону втілюватиму згідно покладених на мене Президентом обов’язків»

17 червня 2008 - 13:51

Виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Олександр Старух на традиційному брифінгу поінформував журналістів про хід виконання доручень, наданих Президентом Віктором Ющенком на нещодавніх нарадах, які Глава держави провів з головами обласних державних адміністрацій.

Насамперед мова пішла про хід робіт щодо вшанування пам'яті загиблих під час Голодомору на Україні з нагоди 75-тих роковин цієї страшної трагедії.

- На нараді у Кіровограді Президент підкреслив, що політика української влади щодо визнання та вшанування цієї трагічної події не спрямована проти жодної сторони, - пояснив очільник області. - Це історія нашого народу. Тож мусимо згадати всіх поіменно і зробити все, щоб криваві злочини проти людей ніколи не повторювались.

Також Олександр Старух повідомив про рішення, прийняті за результатами засідання Національної ради з питань фізичної культури і спорту. Зокрема, він зазначив, що Віктор Ющенко визначив коло питань, пов'язаних із розвитком масової фізичної культури і спорту в Україні, як розбудову інфраструктури життя.

- Президент закликав через Раду сформулювали системну концепцію гідної відповіді тим викликам, які існують у порушеній проблемі, - підкреслив в.о.голови ОДА. - Перш за все, нам треба створити мотиви для населення до занять фізичною культурою і спортом. Людині повинно бути вигідно бути здоровою, мати здоровий спосіб життя, щоб менше звертатися до лікаря.

Також Олександр Старух розповів про конкретні заходи, спрямовані на подолання інфляції в регіоні. Зокрема, це інтервенція на ринки області м'яса з Держрезерву. Разом з тим він наголосив, що не ставить за ціль знизити ціни на м'ясну продукцію тільки у поточному моменті, а планує і надалі ефективно розвивати м'ясо-молочну галузь регіонального АПК.

- Раніше визначені пріоритетні напрямки соціально-економічного розвитку території втілюватиму згідно покладених на мене Президентом обов'язків, - підбив риску зустрічі із журналістами керівник області.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни