Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розвиток спортивної бази в Запорізькій області потребує підтримки Міністерства молоді та спорту

22 серпня 2018 - 16:29

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль зустрівся з першим заступником Міністра молоді та спорту України Ігорем Гоцулом, який перебуває з робочою поїздкою в Запорізькій області. На зустрічі також були присутні перший заступник голови обласної державної адміністрації Елла Слепян та начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА Наталія Власова. Вони обговорили низку важливих для області питань, пов’язаних з розвитком спортивної галузі.

Зокрема, йшлося про легкоатлетичний манеж ПАТ «Запоріжсталь». Як зазначила Наталія Власова, реконструкцію манежу до жовтня минулого року обіцяла мережа «Sport Life», при чому задекларувавши створення першого в Запоріжжі клубу з легкоатлетичною ареною. Та після демонтажу попереднього манежу всі обіцянки було прострочено, будівництво не здійснюється. Найгірше в ситуації те, що запорізькі легкоатлетичні школи втратили можливість тренувань та підготовки до змагань належним чином. Тож Костянтин Бриль наголосив на тому, що нині можна говорити про певне порушення інвестиційних зобов’язань, і відповідно  про відповідні юридичні кроки.

Ігор Гоцул наголосив на проблемі відсутності в обласному центрі  стадіону з синтетичним покриттям. За словами Костянтина Бриля, нині можна розглядати можливість створення такого сучасного стадіону, необхідного для легкоатлетів, на базі стадіону «ДСС», який потребує реконструкції.

- Більшість цих питань традиційно потребують фінансового підкріплення. Я не звик давати обіцянок, які не планую виконувати. Тож, якщо депутати обласної ради підтримають відповідні фінансові рішення, ми залюбки оновимо наші спортивні бази. Проте просимо Міністерство про додаткове фінансування. Самі ми не сидимо склавши руки. Зокрема, за кошти ДФРР у Запоріжжі планується будівництво двох басейнів. Йдеться про басейн у ШВСМ та у Хортицькій національній навчально-реабілітаційній академії. Крім цього, на майбутнє передбачено будівництво ще одного басейну в Запорізькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті «Джерело». Тим часом ми потребуємо й інших фінансових надходжень. Наприклад, у Мелітополі вже розроблено необхідну проектну документацію для будівництва 25-метрового басейну. Тож маємо надію на вашу підтримку, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Зі свого боку, перший заступник Міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул повідомив, що в найближчому майбутньому Міністерством заплановано програму фінансування 50-метрових басейнів. Можливо, зведення мелітопольського басейну буде розглянуто в рамках цієї програми. Адже нині в місті немає жодного басейну.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя

Як оформити опіку над дитиною: роз’яснення від Мінсоцполітики

Допомога Силам оборони: понад 624 тисячі українців скористалися чатботом єВорог

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.09.2024

Впродовж доби окупанти 171 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом