Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Виконавча влада і ректори вузів координуватимуть вступну кампанію

13 червня 2008 - 18:03

Попередні підсумки зовнішнього незалежного оцінювання у 2008 році обговорювали на сьогоднішній зустрічі ректори вузів Запорізької області з тимчасово виконуючим обов'язки голови облдержадміністрації Олександром Старухом та заступником голови ОДА Миколою Фроловим.

- У цьому році ми виконали важливе державне завдання, яке обов'язково буде вкарбоване в історію освіти України, - відзначив Микола Фролов стосовно проведення зовнішнього незалежного оцінювання в області. – Ми повинні зробити все від нас залежне, аби реалізувати право кожної дитини на отримання вищої освіти.

Всього в області у визначений для реєстрації термін було подано 21621 заяву від учасників зовнішнього незалежного оцінювання, з них від 14089 випускників 2008 року (90% від загальної кількості учнів освітніх закладів всіх типів і форм власності) і 7532 заяви від випускників минулих років. До загальної кількості випускників минулих років увійшли 1498 колишніх учнів професійно-технічних навчальних закладів, 2086 випускників вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, а також 3948 громадян, що закінчили заклади загальної середньої освіти у попередні роки.

Як повідомив учасникам засідання Микола Фролов, за результатами зовнішнього незалежного оцінювання негативну оцінку своїх знань у межах країни отримали 8,8% абітурієнтів з української мови, 4,6% - з математики, 9,1% - з історії України, 9,5% - з біології, 9,8% - з хімії, 9,7% - з фізики. Вони позбавлені права вступу до вищих навчальних закладів у поточному році. Окрім цього, із загальної кількості випускників минулих років, що зареєструвалися для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні в нашій області, у ньому взяли участь близько 60%. Все це, на думку очільників вузів, може викликати певні ускладнення щодо функціонування заочних відділень вищих навчальних закладів області.

- Для сприяння системним змінам в галузі освіти необхідно посилити спільну координуючу роль ректорів та влади, - відзначив Олександр Старух.

За підсумком засідання було вирішено створити робочу групу при облдержадміністрації, яка розв'язуватиме спірні питання під час вступної кампанії. До групи увійдуть ректори вузів області, а очолить її роботу керівник виконавчої влади області.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни