Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Земельні аукціони сприятимуть наповненню місцевих бюджетів

13 червня 2008 - 16:51

Під керівництвом виконуючого обов'язки голови облдержадміністрації Олександра Старуха та за участю заступника голови ОДА Валерія Черкаски відбулася обласна селекторна нарада з питань підготовки земельних ділянок для продажу на аукціонах, а також готовності регіону до майбутніх жнив. У нараді взяли участь керівники райдержадміністрацій, начальники районних відділів земельних ресурсів, представники Державного центру земельного кадастру, інші фахівці.

Заслуховуючи представників районів, Валерій Черкаска наголосив на необхідності активізувати роботу щодо підготовки земельних ділянок для продажу у власність та набуття права оренди на аукціонах. На сьогодні в області готові для продажу 133 земельні ділянки, стартова ціна яких становить 55-60 мільйонів гривень, - відзначив начальник обласного Головного управління земельних ресурсів Дмитро Бабміндра. Кошти від продажу через аукціони цих земельних ділянок або права оренди на них здатні суттєво збільшити надходження до місцевих бюджетів, - наголосили керівники облдержадміністрації.

- Виконання бюджету – основне ваше завдання, - підкреслив Олександр Старух. – Наголошую, що обласна державна адміністрація приділятиме прискіпливу увагу до ціни кожного метра землі, яка здається в оренду.

Торкаючись теми готовності аграріїв області до жнив, заступник голови ОДА наголосив на необхідності повністю підготувати до 1 липня поточного року всі склади області для прийняття зерна.

- Ми не повинні допустити втрати врожаю, - відзначив Валерій Черкаска. На сьогодні склади області готові на 57%, повідомив посадовець. За підсумками візиту Прем'єр-міністра України до Запорізької області керівництво обласної виконавчої влади сформулювало перед райдержадміністраціями ще одне завдання – підвищення поголів'я великої рогатої худоби. Заплановано, що за фінансового сприяння влади кількість великої рогатої худоби в області у другому півріччі буде збільшено на 10 тисяч голів.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

ВПО та учасники бойових дій можуть безкоштовно перевезти речі в межах України

Як взяти участь у грантовій державній програмі «ГрінДІМ»

Кращі практики співпраці бізнесу, влади та ГО: оголошено конкурс історій

«Школа офлайн»: МОН запустило нову гарячу лінію

Соціальна сфера Запоріжжя: економія електроенергії – вимога часу

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 395 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків