Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Мотор Січ – це високопрофесійний трудовий колектив, за збереження якого щиро дякую керівництву підприємства»

9 червня 2008 - 15:52

Виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Олександр Старух побував з робочим візитом у виробничих цехах ВАТ «Мотор Січ». Його супроводжували перший заступник голови ОДА Олександр Бережний та заступник голови ОДА Микола Фролов.

Президент – голова ради директорів ВАТ «Мотор Січ», народний депутат України В'ячеслав Богуслаєв особисто ознайомив очільника області з виробничим процесом на підприємстві, особливу увагу приділивши не лише авіаційній продукції, а й товарам народного споживання.

- Про наші двигуни знає весь світ, – пояснив господар. – Прагну, щоб новопризначений керівник облдержадміністрації переконався на власні очі, що завод і для населення випускає багато корисних речей.

Перелік товарів для населення дійсно досить обширний. Це і вітряки-генератори, і двигуни для насосів, і газонокосарки, різноманітні електропилки, сепаратори для молока тощо. Окремий напрямок виробництва - продукція для медичних потреб, зокрема, таке високотехнологічне обладнання як набір інструментів для проведення операцій з ендопротезування, власне ендопротези колінного суглоба та інші ортопедичні пристрої.

Делегація посадовців також побувала в лабораторії з випробування двигунів всіх модифікацій, відвідала механоскладальний цех, поспілкувалась з робітниками дільниці товарів народного споживання.

Олександра Старуха приємно вразили оголошення на інформаційних стендах в усіх структурних підрозділах заводу, які запрошували працівників звертатися до профкому за путівками на оздоровлення та відпочинок. Вартість путівок не перевищує 300 грн. до пансіонату «Горизонт» та 100 грн. - до табору відпочинку ім. Гагаріна.

Гості та господарі обговорили ряд поточних проблем, які трудовий колектив намагається вирішити за підтримки виконавчої влади регіону. В тому числі йшлося і про організацію системи підготовки кадрів для заводу. Співбесідники зійшлися на думці, що варто зберегти існуючу форму заочної освіти у місцевих технічних вузах.

- «Мотор Січ» залишається флагманом вітчизняного машинобудування, – високо оцінив підприємство виконуючий обов'язки голови ОДА Олександр Старух. – Разом з тим, завод – це, передусім, люди, їх потужний інтелектуальний потенціал. Я щиро вдячний керівництву підприємства, що у складних економічних умовах вдалося зберегти високо професійний трудовий колектив. Це стало можливим завдяки тим соціальним програмам, які тут реалізуються. Вже сьогодні ми є свідками того, що на заводі працює велика кількість молоді. Щире турботливе ставлення до людей, на мій погляд, і є запорукою подальшого процвітання підприємства.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також