Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Молоді запорізькі підприємці здобували знання та досвід ведення бізнесу у Литві

9 серпня 2018 - 09:41

Завершилося стажування шести запорізьких молодих підприємців, яке проходило у Литві в рамках програми Erasmus for Young Entrepreneurs від Європейської комісії.

За повідомленням Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, Запорізька область стала першим партнером в Україні з реалізації грантового проекту програми ЄС COSME «Erasmus for Young Entrepreneurs», у якому беруть участь сім країн Європи.

 На реалізацію цієї програми у 2018 році виділено співфінансування у розмірі 145 тис. грн. у рамках Комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва в Запорізькій області.

Мета програми – допомогти отримати навички, необхідні для започаткування та успішного ведення власного бізнесу з використанням інноваційних європейських підходів, принципів екологічної безпеки та транскордонного співробітництва.

Посередницькою організацією від України виступив Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області, а від Литви – Європейський інститут соціального підприємництва та інновацій. Саме ці організації безперервно надавали консультації, поради та необхідну інформаційну підтримку запорізьким підприємцям, які здобували досвід у Литві.

Молоді підприємці протягом місяця обмінювалися знаннями та бізнес-ідеями з досвідченими партнерами з Європи, разом розробляли маркетингові стратегії та схеми просування власної справи у різних сферах бізнесу, зокрема в енергозбереженні, SMM (маркетингу соціальних мереж), co-living (облаштування спільного простору для роботи та проживання) та косметології. 

Для приймаючих підприємців з Литви цей обмін також був корисним, адже вони отримали порцію «свіжих» ідей, збагачених національними та культурними особливостями принципів ведення бізнесу в Україні.

Результатом стажування стало підписання учасниками проекту  договорів про наміри подальшої співпраці та співробітництва.

Успішні компанії Запорізької області також готові прийняти на стажування молодих підприємців з Європи, ці ділові відносини вже погоджені Європейською  Комісією.

Довідково:

Програма Erasmus for Young Entrepreneurs розпочалась з 01 лютого 2018 і триватиме до 01 лютого 2020 року.

Більш детальну інформацію щодо участі у програмі можна отримати у Регіональному фонді підтримки підприємництва в Запорізькій області за телефоном (061) 213 04 62.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя

Як оформити опіку над дитиною: роз’яснення від Мінсоцполітики

Допомога Силам оборони: понад 624 тисячі українців скористалися чатботом єВорог

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.09.2024

Впродовж доби окупанти 171 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.