Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Уточнено об’єкти для пріоритетного фінансування за рахунок додаткових субвенцій

4 червня 2008 - 16:17

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс провів робочу нараду з питань уточнення переліку об'єктів на території області, які передбачаються до фінансування з усіх джерел у поточному році.

У заході взяли участь керівники відповідних управлінь ОДА, зокрема, головного управління економіки, головного фінансового управління, управлінь капітального будівництва та житлово-комунального господарства. Пріоритети територій відстоювали голови райдержадміністрацій та їх заступники. Представників районної влади підтримували депутати обласної ради – куратори цих територій.

Йшлося про вирішення нагальних проблем, пов'язаних з водопостачанням, будівництвом газогонів, ремонтом та переобладнанням шкільних котелень, реконструкцією внутрішніх тепломереж тощо.

Також заступник голови ОДА Геннадій Фукс з'ясовував ситуацію в районах щодо наповнення місцевих бюджетів від зборів орендної плати за землю та погашення заборгованості із заробітної плати.

Всім керівникам територій він дав доручення переглянути кошториси затверджених об'єктів, узгодити проектну документацію, за необхідності – провести тендерні процедури.

Також посадовець наголосив на необхідності забезпечити сприятливі умови життєдіяльності особам з обмеженими фізичними можливостями і попросив голів райдержадміністрацій звітувати про стан справ щодо впорядкування вільного доступу зазначеним особам до приміщень місцевих органів виконавчої влади та самоврядування, закладів захисту населення, охорони здоров'я, культури, спортивних та культових споруд.

- Ми очікуємо позитивних змін у соціально-економічній сфері, тому вже сьогодні визначаємо першочергові об'єкти, вирішальні для життєзабезпечення жителів області, фінансування яких забезпечуватиметься з усіх джерел: субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам, коштів, передбачених на виконання державних програм, обласного бюджету, обласного екофонду, - прокоментував результати наради Геннадій Фукс. – Разом з тим, наполягаємо на підвищенні результативності роботи місцевих органів влади щодо наповнення районних бюджетів. Адже переважна більшість державних програм діє на засадах співфінансування. А це означає, що визначені нами об'єкти фінансуватимуться з державних джерел на стільки, на скільки вони будуть профінансовані з місцевих. Тому першочерговим залишається завдання збільшення прибуткової частини районних бюджетів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також