Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Медики тривогу не б’ють, але застерігають

4 червня 2008 - 12:34

У минулому році в області вперше за останні 5 років відбулося збільшення загальної інфекційної захворюваності на 2,7%, у тому числі сумою гострих кишкових інфекцій – на 40,5%. Інфекційна захворюваність у поточному році стабілізована і не перевищує рівень попереднього року.

Виконання плану профілактичних щеплень як у 2007 році, так і в поточному - задовільне.

На засіданні колегії зазначалось, що поліпшилась робота щодо виділення коштів з місцевих бюджетів для закупівлі імунобіологічних препаратів за епідпоказниками.

З 19 травня згідно наказу МОЗ України в регіоні призупинено проведення додаткової імунізації проти кору та краснухи.

Всього імунізацією проти кору та краснухи охоплено лише 1,23% (3235 осіб) населення віком від 16 до 29 років, яке підлягало вакцинації. Поствакцинальна реакція зареєстрована у 8 осіб, четверо з яких були тимчасово госпіталізовані. Сьогодні їхньому життю нічого не загрожує.

Неблагополучна епідемічна ситуація із карантинних захворювань у світі, наявність в області двох пропускних пунктів через державний кордон, висока міграція населення в літній період може сприяти занесенню і розповсюдженню карантинних та інших особливо небезпечних інфекцій на територію регіону. Це, за словами заступника керівника області Миколи Фролова, потребує постійної готовності медичних закладів до роботи в період епідемічних ускладнень.

Одним із важливих заходів у період ймовірного епідемічного неблагополуччя є своєчасне виявлення хворого, його госпіталізація у спеціалізований лікарняний заклад, надання своєчасної кваліфікованої допомоги. Тому щоденно продовжується робота щодо поліпшення санітарно-технічного стану приміщень, які будуть задіяні в проведенні медико-санітарних заходів при виявленні хворого на особливо небезпечні, у тому числі карантинні хвороби.

Серед населення в літній період буде значно посилено санітарно-просвітницьку роботу, зокрема, через засоби масової інформації щодо профілактики інфекційних захворювань та можливих епідускладнень.

 



Управління у справах преси та інформації

Читайте також