Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область ділиться досвідом популяризації стрибків у воду

1 серпня 2018 - 11:44

Стан розвитку стрибків у воду  в областях, перспективи виступів спортсменів збірної України на міжнародних змаганнях, плани підготовки спортивного резерву та розвитку спортивної інфраструктури обговорили на всеукраїнській нараді в Києві за участю керівників структурних підрозділів з питань фізичної культури і спорту обласних  державних адміністрацій та представників обласних федерацій стрибків у воду.

Такий вид спорту як стрибки у воду поширений лише в дев’яти регіонах України. Запорізька область посідає серед них лідерські позиції. Зважаючи на це, начальника Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталію Власову запросили поділитися досвідом роботи щодо розвитку та популяризації  цього виду спорту.  Посадовець повідомила, що наразі в області тренується 131 спортсмен під керівництвом дев’яти тренерів-викладачів. Запорізькі спортсмени – стрибуни постійно беруть участь в офіційних всеукраїнських та міжнародних змаганнях, виборюючи призові місця та поповнюючи медалями скарбничку нашого краю.

Важливу роль в досягненні високих результатів відіграє всебічна підтримка обласної влади, система стимулювання спортсменів.

- У 2017 році за результатами рейтингу з олімпійських видів спорту в Україні, який щорічно проводить Міністерство молоді та спорту, Запорізька область посіла ІІ місце серед дев’яти регіонів України, в яких культивуються стрибки у воду. Тому можна вважати, що у нас склалися сталі традиції, є висококласна школа підготовки стрибунів у воду,  одна з найкращих спортивних баз в Україні. Зі спортсменами працює високопрофесійний та досвідчений тренерський склад, - підкреслила Наталія Власова.

За інформацією Управління, в регіоні стрибки у воду культивуються  в одній СДЮШОР з плавання та стрибків у воду - «Мотор-Січ». Її кращі вихованці підвищують свою майстерність в обласній школі вищої спортивної майстерності. У ШВСМ наразі тренуються сім кращих спортсменів області у групі спеціалізованої підготовки та підготовки до вищої спортивної майстерності, п’ять із них входять до складу збірної команди України. В основному складі перебувають Максим Долгов, Вікторія Кесарь, Карина Єсаулова, Олег Сєрбін і кандидат Євген Науменко.

Загалом в країні стрибками у воду займаються 817 спортсменів, які тренуються під керівництвом 61 тренера-викладача. З 2005 року спортсмени національної збірної стабільно входять до трійки найсильніших команд на офіційних змаганнях міжнародного рівня.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя

Як оформити опіку над дитиною: роз’яснення від Мінсоцполітики

Допомога Силам оборони: понад 624 тисячі українців скористалися чатботом єВорог

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.09.2024

Впродовж доби окупанти 171 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.