Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Прем’єр – міністр України Ю. Тимошенко подякувала обласній виконавчій владі за плідну роботу по зниженню цін на продовольчі товари і застерегла щодо зростання боргів із заробітної плати

3 червня 2008 - 15:41

Керівник Уряду провела селекторну нараду щодо питань бюджету, подолання інфляційних процесів та погашення боргів із заробітної плати.

У селекторній нараді взяли участь виконуючий обов'язки голови ОДА Олександр Старух, перший заступник голови Олександр Бережний, перший заступник голови обласної ради Олександр Клепаков, міський голова Запоріжжя Євген Карташов, керівники управлінь обласної виконавчої влади, податкової адміністрації в області.

У вступному слові Юлія Тимошенко відзначила, що перші чотири місяці року мають позитивну тенденцію щодо наповнення бюджетів усіх рівнів. Запорізьку область згадала в числі тих регіонів, де значно зменшено кредиторську заборгованість.

Далі мова йшла про участь облдержадміністрацій у формуванні бюджету наступного року, який, за словами керівника Уряду, має багато чим відрізнятись від цьогорічного. Головне, що більшість зароблених коштів повинна залишитись в регіонах для вирішення їхніх же нагальних проблем.

Системна робота органів виконавчої влади щодо стабілізації цін на ринку продовольчих товарів дала позитивний результат. У травні в Україні знизились темпи інфляційних процесів.

Стабілізувались ціни на деякі групи товарів. Дефляційними стали ціни на молоко, цукор, олію, м'ясо. Прем'єр – міністр подякувала керівникам регіонів, де ціни на ці товари мають тенденцію до зниження. Наша область теж названа у цьому списку. Хоча обласній виконавчій владі ще є над чим працювати. Скажімо, ціни на хліб у нас вищі, ніж в середньому по Україні. У Києві не розуміють, чому склалася така ситуація. Борошна - вдосталь, є приклад позитивної роботи регіонів, де кілограм хліба коштує менше двох гривень. Висновок один: обласна виконавча влада недостатньо аргументовано працює з виробниками хліба, які не хочуть позбуватись своїх надприбутків.

Щодо повернення боргів із заробітної плати, то Уряд ситуацію вбачає складною і застерігає область від деяких негативних тенденцій. Зокрема, щодо зростання цього показника на підприємствах комунальної форми власності.

- Кабінет Міністрів України, - зазначила його очільник. – не ділить поразки і досягнення на центральні і регіональні. Працювати будемо разом, у форматі селекторних нарад збиратися двічі на тиждень, щоб не накопичувати проблеми, а вирішувати їх негайно.

Підбиваючи підсумки сьогоднішньої наради, виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Олександр Старух наголосив, що працювати будемо, як працювали, а за кожну прогаяну справу - нести персональну відповідальність.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Підпал станцій мобільного зв’язку на замовлення ворога – кримінальний злочин

Вакцини є в наявності: жителів Запорізької області закликають щепитися

Приватизація державного пакета акцій АТ «Інститут Титану» – зниження стартової ціни навпіл

Найкращі українські підприємства на одному майданчику: запрошуємо на Бізнес-форум «Зроблено в Україні»

Десятеро людей постраждали, понад 25 будинків пошкоджено – такі наслідки чергового російського обстрілу Запоріжжя

Ефективні інструменти співпраці громадськості з владою: в Запоріжжі провели тематичний форум

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 424 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Запорізька область вшановує пам'ять загиблих українців

«Підписання Угоди про співпрацю зі штатом Пенсильванія – історична подія для Запорізької області», – голова ЗОДА Іван Федоров

Брифінг голови Запорізької ОДА Івана Федорова: як захистити Запоріжжя від ворожих атак

Жителі Запоріжжя оговтуються від чергової нічної російської атаки