Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розпорядники коштів обласного бюджету розпочали підготовку до формування бюджетних запитів на 2019 рік

24 липня 2018 - 15:41

Департамент фінансів облдержадміністрації провів нараду з головними розпорядниками коштів обласного бюджету - представниками структурних підрозділів облдержадміністрації та обласної ради з питань формування бюджетних запитів на 2019 рік.

Учасники наради обговорили основні положення та зміни в Інструкції з підготовки бюджетних запитів головними розпорядниками коштів обласного бюджету на 2019 рік, проект якої розроблено Департаментом фінансів облдержадміністрації відповідно до статті 75 Бюджетного кодексу України з урахуванням типових форм бюджетного запиту, доведеного Міністерством фінансів України.

Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Медвідь наголосив на важливості детального аналізу та перевірки розрахунків до проектів кошторисів, які складаються комунальними установами та закладами обласного підпорядкування, необхідності виключення не першочергових та не пріоритетних витрат, а також важливості ефективного використання коштів обласного бюджету як за загальним, так і спеціальним фондами. Особливу увагу було приділено детальному аналізу цін на товари, роботи та послуги при плануванні видатків на реалізацію бюджетних програм, а також дотримання нормативно-правових актів, які регламентують діяльність відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації при плануванні бюджету.

У зв’язку з тим, що проекти кошторисів розпорядників нижчого рівня є основою формування бюджетних запитів головних розпорядників коштів на 2019 рік, Сергій Медвідь акцентував увагу не необхідності складання та узагальнення проектів кошторисів вже у серпні поточного року.

Після доведення Міністерством фінансів України особливостей щодо складання проектів місцевих бюджетів на наступний рік Департаментом фінансів будуть доведені до головних розпорядників граничні обсяги видатків та надання кредитів на 2019 рік.

Своєчасний та ретельний розгляд проектів кошторисів підвідомчих установ головними розпорядниками є запорукою якісного формування та своєчасного затвердження обласного бюджету на 2019 рік.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадькістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя

Як оформити опіку над дитиною: роз’яснення від Мінсоцполітики

Допомога Силам оборони: понад 624 тисячі українців скористалися чатботом єВорог

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.09.2024

Впродовж доби окупанти 171 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024