Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі спортсмени поповнили скарбницю нагородами з міжнародних турнірів

24 липня 2018 - 14:55

Запорізькі спортсмени продовжують активну роботу та приносять до скарбниці області та країни чергові нагороди. На цей раз в облдержадміністрації відбулася зустріч зі спортсменами-переможцями з акватлону (триатлон), дзюдо, боксу та вільної боротьби.

Начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА Наталія Власова подякувала тренерам і спортсменам за активну роботу з розвитку спорту в регіоні. Посадовець розповіла, що в Данії проходив чемпіонат світу з акватлону (триатлон) до 23 років за версією Multisport. Чемпіонат світу поєднав у собі п’ять видів триатлону. У змаганнях взяли участь дві тисячі  спортсменів із 14 країн. Запорізьку область  представили Марина Соколова та Сергій Костенко. Марина завоювала свою першу бронзову нагороду світового рівня, уступивши українці та англійці, тим самим підтвердивши  звання майстра спорту України. Вже за кілька днів юна спортсменка перемогла на чемпіонаті України з триатлону на спринтерській дистанції серед молоді.

На початку липня в Хорватії відбувся чемпіонат світу з вільної боротьби. У ваговій категорії 43 кг виступала запорізька спортсменка Аміна Пономарьова. Після низки перемог у півфіналі дівчина поступилася чемпіонці світу 2017 року - борчині з Азербайджану. Проте у боротьбі за ІІІ місце і з рахунком 6:4 Аміна  стала бронзовою призеркою чемпіонату світу, поборовши досвідчену борчиню з Японії.

- Запорізькі дзюдоїсти вже часті гості на прес-конференціях і ми раді вітати їх з новими перемогами. Так, у Єкатеринбурзі відбувся перший чемпіонат Європи з дзюдо серед змішаних команд. До заявочного складу української команди увійшли 12 спортсменів, а безпосередню участь у змаганнях взяли шестеро українців. До складу збірної команди України увійшли й спортсмени відділення дзюдо Запорізької обласної ШВСМ. Це майстри спорту України міжнародного складу Марія Скора та Галина Тарасова, майстер спорту України Віталій Шепель. За підсумками змагань команда жовто-синіх здобула бронзову нагороду, - повідомила Наталія Власова.

Вихованець досвідченого тренера з боксу Артура Бєладзе Станіслав Батій провів п’ять переможних поєдинків у ваговій категорії до 60 кг та здобув золоту нагороду на міжнародному турнірі з боксу класу «А» Меморіал С. Трестіна в Одесі. Загалом  у турнірі взяли участь 135 спортсменів із 15 країн. Найважчим для Станіслава Батія став фінальний поєдинок з білорусом Антоном Черномазом, у якому запорожець здобув упевнену перемогу.

На завершення спілкування від імені облдержадміністрації Наталія Власова привітала спортсменів та їх тренерів та вручила грамоти облдержадміністрації. До нагородження долучились представники Запорізької Федерації з вільної боротьби.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя

Як оформити опіку над дитиною: роз’яснення від Мінсоцполітики

Допомога Силам оборони: понад 624 тисячі українців скористалися чатботом єВорог

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.09.2024

Впродовж доби окупанти 171 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024