Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пенсійні виплати перевищили півмільярдний рубіж

28 травня 2008 - 16:21

За оперативними даними Головного управління ПФУ в Запорізькій області за п'ять місяців поточного року в області у повному обсязі забезпечено виконання показників бюджету Фонду та своєчасне фінансування виплати пенсій і грошової допомоги.

Відповідно до прийнятих законодавчих та нормативно-правових актів працівники служб пенсійного забезпечення провели чотири масових перерахунки пенсій, 46,5 тисячі поточних перерахунків, з яких 29,4 тисячі становлять перерахунки відповідно до частини 4 статті 42 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”.

Управліннями Пенсійного фонду у містах та районах області призначено 9,5 тисячі нових пенсійних справ, а також 440 справ військовослужбовців та працівників силових відомств, 646 пенсій за особливі заслуги перед Україною.

У квітні завершено перерахунок пенсій всім майже 22 тисячам колишніх військовослужбовців та працівників силових структур, які отримують пенсії згідно з Законом “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”. За оперативними даними їх пенсійне забезпечення підвищено в середньому на 24,8 відсотка.

В результаті проведених перерахунків з початку року середній розмір пенсійної виплати зріс з 607,99 гривні до 822 гривень 66 копійок або на 35,3 відсотка.

Суттєвим показником роботи Пенсійного фонду є виплата в повному обсязі пенсій усім понад 553 тисячам пенсіонерів області. З початку року загальний обсяг видатків на пенсійні виплати становив майже 2,4 мільярда гривень або на 55 відсотків більше проти відповідного періоду минулого року.

У травні потреба в коштах на виплату пенсій перевищила півмільярдну позначку. Вся сума повністю та своєчасно профінансована. Більше того, на відміну від попередніх місяців ця сума направлена на виплати за три дні до встановленої законом граничної дати - 25 числа. Це дало можливість усім категоріям пенсіонерів області отримати пенсію та грошову допомогу дещо раніше.

Таким чином, на сьогодні своєчасність та повнота обсягів пенсійних виплат забезпечуються в рамках бездефіцитно сформованого бюджету Пенсійного фонду, виконання планових завдань з мобілізації коштів на основі сталої роботи економіки.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також