Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Забезпечення гідних умов для життя і розвитку дітей – справа держави і суспільства

27 травня 2008 - 15:45

Виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Валерій Черкаска напередодні Міжнародного дня захисту дітей зустрівся з журналістами та інформував їх про діяльність виконавчої влади в регіоні, спрямовану на забезпечення належних умов реалізації права юних громадян на щасливе дитинство, зокрема, про пріоритетні напрямки діяльності облдержадміністрації щодо подолання соціального сирітства та безпритульності.

У заході, що відбувся у прес-центрі ОДА, взяли участь заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов і начальник служби у справах дітей ОДА Антоніна Заіц.

Йшлося про матеріальну підтримку багатодітних родин, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, розвиток мережі закладів тимчасового перебування безпритульних дітей, збереження за знедоленими малюками власного житла. Також учасники заходу говорили і про реалізацію державної стратегії щодо забезпечення права дитини на сімейне оточення, і з огляду на це, про роботу виконавчої влади в регіоні стосовно усиновлення або встановлення опіки над дітьми, що цього потребують (повну «Інформацію про заходи ОДА, спрямовані на підтримку та захист дітей» див. у доданому файлі).

- Забезпечення гідних умов для життя і розвитку дітей – справа держави і суспільства, – зазначив Валерій Черкаска. – Тому я вважаю за необхідне залучати до цієї роботи власників і керівників промислових підприємств, меценатів. Щиро дякую за допомогу «Запоріжсталі» та всім благодійникам, кому небайдужа доля дітей.

Очільник області закликав журналістів не тільки активно сприяти реалізації обласної програми підвищення поінформованості населення з питань усиновлення, але й долучатися до когорти кандидатів в усиновителі, опікуни та піклувальники.

 

Управління у справах преси та інформації

(.doc, 41Kb)

Читайте також