Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль взяв участь у закритті Міжнародного мистецького пленеру «Дивосвіт-2018»

6 липня 2018 - 13:14

Захід проходив з 16 червня по 5 липня 2018 року на базі КЗ «Малобілозерська спеціалізована школа-інтернат ІІ-Ш ступенів «Дивосвіт» ЗОР. Почесними гостями звітної виставки робіт учасників та урочистої церемонії закриття окрім голови облдержадміністрації були народний депутат України Володимир Бандуров, депутати Запорізької обласної ради Тетяна Ковиліна та Катерина Луценко, голова Василівської районної державної адміністрації Валерій Кошеленко та підприємці-спонсори.

Міжнародний пленер це масштабний мистецький проект у галузі керамічного мистецтва, що проводиться за ініціативи школи «Дивосвіт», яка є Асоційованою школою ЮНЕСКО. Пленер проводиться з метою сприяння національно-культурному відродженню України, активізації виховної роботи, розвитку і реалізації творчих здібностей молоді, популяризації традицій світового і вітчизняного керамічного мистецтва, сприяння духовному та естетичному розвитку молодого покоління, збагачення культурних надбань і традицій через художню творчість.

Вітаючи учасників XII Міжнародного мистецького пленеру «Дивосвіт-2018», Костянтин Бриль підкреслив, що майданчик для заходу був обраний не випадково.

- Хочу поздоровити всіх учасників, які завітали на цей чудовий захід. Девізом мистецького пленеру є патріотичне гасло «Мистецтво, що об’єднує...». І нині в Малій Білозерці Запорізької області зібрались разом таланти з Чехії, Білорусі, Словаччини та всієї України. Хочу підкреслити, що наша школа «Дивосвіт», це творчий майданчик, яким пишається вся Україна. Тут працюють талановиті педагоги, які навчають обдарованих дітей, і разом вони залюбки приймають не менш яскравих гостей. Тож створена всіма цими митцями атмосфера – справжній «Дивосвіт», - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як повідомила керівник КЗ «Малобілозерська спеціалізована школа-інтернат ІІ-Ш ступенів «Дивосвіт» ЗОР - Яніна Овсієнко, традиція дивосвітівських пленерів - це не тільки можливість практичної роботи на «вільному повітрі», а й потужний мистецький рух, який спонукає до набуття багатого творчого досвіду молодими митцями, учнями естетичної школи у їх духовному єднанні з досвідченими діячами образотворчого мистецтва різних країн.

Учасниками XII Міжнародного мистецького пленеру «Дивосвіт-2018» стали 20 митців - представників Республіки Білорусь (м. Березино, Могильов), Республіки Чехія (м. Валтіке), Словацької Республіки (м. Братислава), України (м. Львів, Київ, Кременчук, Бердянськ, Запоріжжя, Дніпро, Ладижин, Донецьк, Ужгород). Традиційно куратором Пленеру є Олександр Жолудь - художник-монументаліст, скульптор, член Національної спілки художників України.

В поточному році програма пленеру об’єднала не тільки творчий процес, а і проведення майстер-класів, мистецьких акцій, творчих майстерень під керівництвом митців, обмін досвідом роботи, а також культурно-пізнавальні заходи, в рамках яких - знайомство з історико-архітектурними пам’ятками Таврійського краю, відпочинок на узбережжі Азовського моря.

За підсумками пленеру буде видано каталог із зразками творчих досягнень учасників. Нові скульптурні композиції, керамічні полотна прикрасять інтер'єр та екстер’єр закладу освіти.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя

Як оформити опіку над дитиною: роз’яснення від Мінсоцполітики

Допомога Силам оборони: понад 624 тисячі українців скористалися чатботом єВорог

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.09.2024