Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підписано Меморандум про співпрацю між управлінням юстиції та обласним контактним центром для правової допомоги громадян

2 липня 2018 - 16:08

В облдержадміністрації відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Головним територіальним управлінням юстиції у Запорізькій області та Запорізьким обласним контактним центром. Наш регіон виступів новатором - такий Меморандум укладено вперше в Україні. За словами керівника апарату обласної державної адміністрації Зінаїди Бойко, питання, що стосуються звернень громадян, дуже важливі та завжди знаходяться на особливому контролі обласної влади.

- Тільки за перше півріччя в обласному контактному центрі відбулось 33 «гарячі» лінії для громадян, під час яких запоріжці звертаються до обласної влади напряму. Вирішення таких питань відбувається у найкоротші терміни. Також завжди можна звернутися на «гарячу» лінію, яка працює з понеділка по п’ятницю за безкоштовним номером телефону. Це дозволяє зняти соціальну напругу у вирішенні нагальних для громадян питань. Наразі контактний центр шукає нові підходи у роботі, щоб запоріжці мали змогу отримувати роз'яснення та рекомендації. Дуже важлива ініціатива Головного територіального управління юстиції щодо співпраці, відтепер мешканці обласного центру зможуть отримувати роз’яснення та допомогу у правових питаннях. Саме Запорізька область може стати прикладом для інших регіонів щодо питання розгляду звернень громадян. Налагоджена співпраця Головного територіального управління юстиції та обласного контактного центру буде підтримкою для громадян, гарні результати такої взаємодії, впевнена, будуть вже скоро. Підписання Меморандуму про співпрацю між Головним територіальним управлінням юстиції у Запорізькій області та комунальною установою «Запорізький обласний контактний центр» Запорізької обласної ради стане першим вагомим кроком у послідовній та результативній політиці місцевої влади для спільної діяльності у сфері підвищення правової захищеності громадян, захисту їх конституційних прав, свобод та інтересів шляхом надання безоплатної первинної правової допомоги, - підкреслила Зінаїда Бойко.

За словами начальника Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Сергія Васильцова, метою цього Меморандуму є спільна діяльність у проведеному комплексу заходів, спрямованих на підвищення рівня правової свідомості громадян, сприяння розширенню і поширенню досвіду у сфері правової захищеності громадян, захисту їх конституційних прав, свобод та інтересів.

- Ми прагнемо підвищити рівень надання безоплатної правової допомоги в Запорізькій області, збільшити її доступность всім верстам населення, що в результаті матиме високий рівень захищеності прав, свобод та інтересів наших громадян, - підкреслив Сергій Васильцов.

Як підкреслила директор Запорізького обласного контактного центру Ольга Савенкова, сьогодні відбулась знаменна подія у сфері надання громадянам фахової консультативної допомоги, адже за підсумками моніторингу звернень громадян, до обласної державної адміністрації звертаються жителі нашої області з питаннями, більша частина з яких відносяться до компетенції управління юстиції. Найчастіше це стосується державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, реєстрації юридичних осіб, в тому числі фізичних осіб - підприємців, виплати заборгованості по заробітній платі та вирішення питань з виплати аліментів тощо.

Довідково: Обласна «гаряча» лінія Запорізького обласного контактного центру працює з понеділка по п’ятницю з  8.00 до 17.00 за єдиним номером телефону 0 800 503 508.  Телефон «гарячої» лінії інформаційно-консультаційного центру Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області - (050) 286-34-06.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя

Як оформити опіку над дитиною: роз’яснення від Мінсоцполітики

Допомога Силам оборони: понад 624 тисячі українців скористалися чатботом єВорог