Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Черкаска закликав аграріїв спільними зусиллями покращувати якість життя на селі

21 травня 2008 - 12:35

Виконуючий обов'язки голови ОДА Валерій Черкаска здійснив робочу поїздку до Гуляйпільського району.

Під час свого візиту до району керівник регіону провів робочу зустріч з сільгоспвиробниками Гуляйпільщини, відвідав Успенівську загальноосвітню школу, місцевий дитячий садок, фельдшерсько-акушерський пункт, ознайомився зі станом ланів ВАТ «Агронива», а також завітав до краєзнавчого музею району.

Відвідання Успенівської школи керівник регіону розпочав з приємного сюрпризу – колективу навчального закладу та його учням Валерій Черкаска подарував вкрай необхідний для повсякденної нормальної роботи принтер. Інтерес посадовця викликав клас інформатики місцевої школи, обладнаний мультимедійним комплексом, якому може позаздрити і школа обласного центру. Школярам Валерій Черкаска пообіцяв допомогти з заміною моніторів класу на більш сучасні, а також із переведенням школи на більш швидкісний інтернет.

- Ми повинні більш ефективно використовувати можливості всесвітньої інформаційної мережі для навчання школярів, – зазначив Валерій Черкаска.

Він також запевнив, що до кінця року Гуляйпільський район гарантовано матиме 2 шкільних автобуси.

У місцевому дитячому садочку очільник області пообіцяв виділити кошти для заміни старих вікон на сучасні енергозберігаючі за умови долучення до справи оновлення закладу і районної влади. У відповідь голова Гуляйпільської райдержадміністрації Олександр Дудка висловив готовність закупити за кошти районного бюджету нові меблі для садка. Керівник ОДА підкреслив, що дотримання нормального температурного режиму в дошкільних та шкільних закладах області залишатиметься одним з чільних завдань обласної влади. На згадку про своє відвідання дитсадка посадовець зробив дітлахам ще один приємний подарунок - два мішки яскравих іграшок.

Загалом, всебічне сприяння розвитку інфраструктури району стало основною метою поїздки Валерія Черкаски до району. Так, посадовець пообіцяв новий автомобіль "швидкої допомоги" Успенівському ФАПу, який на машині 20-річної давності обслуговує 16 навколишніх сіл у 20 кілометрах навкруги. Він також передав персоналу ФАПу 15 комплектів постільної білизни. Поза сумнівом, вони не будуть зайвими у їхньому господарстві, адже всі 10 ліжок лікарської установи зайняті хворими

Сприяти ремонту міжобласної дороги Запоріжжя-Донецьк, яка пролягає районом, та завершенню газифікації села Воздвижівка керівник регіону пообіцяв під час спілкування з господарським активом району. Тут Валерій Черкаска поінформував аграріїв району про діючі державні та обласні програми з підтримки АПК та закликав сільських господарів брати в них більш активну участь.

- Ми припинили розмовляти з виробниками мовою гасел, натомість послуговуємось мовою конкретних цифр, – наголосив очільник області. Валерій Черкаска відзначив, що в минулому році аграрії району отримали понад 4 мільйони гривень компенсації з державного та обласного бюджетів. У цьому році для підтримки вітчизняного АПК державою виділено значно більші кошти. Натомість обласна виконавча влада розраховує на більш активну участь місцевих господарів у покращенні якості життя на селі, зокрема, у підвищенні середньої зарплатні в аграрному секторі області. Враховуючи середню ціну за тонну зерна 1500 гривень, цілком реально, щоб середня зарплатня на селі становила 1050-1060 гривень, відзначив Валерій Черкаска.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок