Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Оздоровлення та відпочинок дітей – пріоритетне завдання

16 травня 2008 - 16:54

Під головуванням Міністра у справах сім'ї, молоді і спорту Юрія Павленка відбулася всеукраїнська селекторна нарада з питань підготовки до оздоровчого сезону-2008. У запорізькій студії «Укртелекому» нашу область представляв заступник голови ОДА Микола Фролов.

Пріоритетом державної, зокрема, урядової політики в питаннях оздоровлення та відпочинку дітей є підвищення якості оздоровчих послуг та забезпечення безпечних умов перебування дітей в оздоровчих установах, наголосив Юрій Павленко. Міністр поінформував посадовців, що цього року дітей по всій Україні готові прийняти 18 тисяч оздоровчих закладів. На оздоровлення з бюджетів різних рівнів та благодійних внесків буде виділено 850 мільйонів гривень, що на 27 мільйонів більше, ніж торік.

Реалізація права дітей на оздоровлення та відпочинок є одним з найважливіших стратегічних завдань і облдержадміністрації. За оперативними даними протягом оздоровчого сезону поточного року планується діяльність 444 дитячих здравниць, а обсяги фінансування з урахуванням усіх джерел мають скласти понад 31 мільйон гривень (у 2007 – 30 мільйонів гривень). При цьому на третину – до 9,5 мільйонів – збільшено фінансування з обласного бюджету. Пріоритетним залишається завдання щодо оздоровлення дітей пільгових категорій, передусім дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом цього літа за рахунок усіх джерел фінансування планується оздоровити 98900 дітей шкільного віку, у тому числі, 10040 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, 3072 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 4363 дітей, які перебувають на диспансерному обліку.

Після завершення всеукраїнського селектору відбулася обласна селекторна нарада, також присвячена питанням підготовки до оздоровчого сезону. Під час її проведення заступник начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту ОДА Ігор Мещан наголосив представникам райдержадміністрацій на необхідності пожвавити роботу з підготовки оздоровчих закладів до літнього сезону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок