Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі громади вже готові освоїти більше половини субвенції на розвиток своєї інфраструктури

17 травня 2018 - 11:37

Комісія з підготовки висновків щодо проектних заявок, які фінансуватимуться за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, продовжує розглядати проекти, підготовлені об'єднаними територіальними громадами щодо розвитку інфраструктури на своїх територіях. Чергове засідання комісії провела керівник  апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

- Ще раз хочу наголосити, що у нас дуже стислі терміни для надання пропозицій до Мінрегіону, документи необхідно подати до 6 червня поточного року. Взагалі, нашим громадам треба активізувати роботу для того, щоб реалізувати проекти та встигнути освоїти кошти державної субвенції до кінця цього року. Повторюся, кошти субвенції доцільно спрямовувати на проекти, що є стратегічно важливими для територій та, в першу чергу, забезпечують проведення реформи децентралізації влади, - наголосила Зінаїда Бойко.

У Запорізькій області 36 об’єднаних територіальних громад  мають освоїти субвенцію у розмірі  124 млн. 136 тис. 800 грн. За результатами попереднього засідання обласна державна адміністрація надала 16 висновків восьми об’єднаним територіальним громадам.

За інформацією Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, на розгляд комісії 13 об’єднаних територіальних громад області надали 55 проектних заявок на загальну суму державної субвенції 45 млн. 393 тис. 800 грн. З них: Біленківська сільська ОТГ надала дев’ять проектних заявок; Осипенківська сільська ОТГ – вісім; Гуляйпільська міська ОТГ – шість; Чкаловська сільська ОТГ – п’ять; Оріхівська міська, Веселівська селищна, Преображенська сільська та Широківська сільська ОТГ – по чотири заявки; Приморська міська, Кирилівська селищна та Долинська сільська ОТГ – по три заявки;  Гірсівська сільська та Підгірненська сільська ОТГ - лише по одній проектній заявці.

За підсумками розгляду членами комісії одноголосно прийнято 55 проектних заявок, що будуть реалізовані за рахунок субвенції з державного бюджету.  Більшість проектів  громад стосуються ремонту водопостачання, газових мереж та вуличного освітлення; капітального або часткового ремонту будівель, у тому числі освітніх закладів; ремонту доріг та закупівлі спецтехніки.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024

Впродовж доби окупанти 268 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі