Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Туризм може стати потужним стимулом розвитку Запорізької області

24 квітня 2008 - 18:08

Можливості розвитку підприємництва в туристичній сфері Запорізької області розглядалися на сьогоднішньому засіданні обласної Координаційної ради з питань розвитку підприємництва. Під керівництвом заступника голови ОДА Володимира Кальцева, за участю представників приморських районів – Бердянського, Приморського, Мелітопольського, Приазовського – порушувалися проблеми, які заважають розвитку туристичного потенціалу області.

- Один з пріоритетів, які визначила громадськість під час розробки Стратегії регіонального розвитку Запорізької області до 2015 року, - це розвиток сфери туризму, курортів, - підкреслив Володимир Кальцев. – Туристи могли б стати одним з потужних стимулів для наповнення місцевих бюджетів та розв'язання проблем, що мають території області.

Бачення майбутнього області, напрацьоване громадськістю, владою та бізнесом, збігається з існуючими тенденціями. В нашій країні зростає внутрішній та в'їзний туризм. Так, лише минулого року острів Хортицю відвідали 200 тисяч наших співгромадян, поінформувала членів Коордради заступник начальника управління культури та туризму ОДА Людмила Брацило.

Та, на жаль, лише 0,03% з 12 тисяч малих підприємств, що діють на території області, працюють в туристично-курортній царині, зазначила заступник начальника головного управління економіки ОДА Світлана Кругляк.

Головними перешкодами участі підприємців у туристичній галузі є нерозвиненість інфраструктури, кадровий дефіцит та нестача інформації про наш край у потенційних туристів.

Для виправлення цієї ситуації владою вже сьогодні вживаються дієві заходи. Так, у Мелітопольському районі історико-археологічним заповідником «Кам'яна могила» зараз створюється інформаційний центр для туристів. Тут охочі зможуть отримати вичерпну інформацію про можливе місце ночівлі, харчування, графік роботи місцевих музеїв, найближчі заплановані свята та видовища в районі. Потрібні відомості можна буде отримати безпосередньо в центрі або найбільш зручним для гостя різновидом зв'язку – телефоном, факсом, електронною поштою тощо. Опрацьовується мультимедійна туристична карта області, яка міститиме вичерпний перелік туристичних цікавинок, а також туристичні об'єкти, що можуть викликати інтерес потенційних інвесторів. Серед таких вже зараз можна назвати Запорізький дуб та музей «Бердянський курган», в основу якого буде покладена збірка кам'яної скульптури місцевого краєзнавчого музею. Понад 2 мільйони гривень державних коштів має бути освоєно на облаштування Василівського «Замку Попова».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок