Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Біленьківській школі відкрито нову медіатеку

10 травня 2018 - 16:46

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль побував у новоствореній медіатеці, що відкрилася у Біленьківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Запорізького району. Для почесних гостей учні та вчителі влаштували невелику виставу, аби представити свою медіатеку.

Очільник регіону подякував малечі за виставу, а також наголосив, що завдяки реформі децентралізації та програмі інклюзивної освіти, які були ініційовані Президентом України Петром Порошенком та втілюються в життя Кабінетом Міністрів України, нині на місцях люди бачать реальний розвиток своїх громад.

- Загалом у Запорізькому районі згідно з планом розвитку інклюзивної освіти заплановано відкриття девя’ти  медіатек. І сьогодні ми відкрили восьму з них. Адже ми прагнемо, аби вона була в кожній інклюзивній школі. Медіатека в Біленьківській школі з’явилася за підтримки благодійного фонду Порошенка. Та й це не все, адже тут ми бачимо в дії ще один позитивний приклад реформ. Створивши громаду, люди змогли залучити соціально відповідального інвестора. Минулого року, за підтримки компанії «Нібулон», ми в цій школі відкрили комп’ютерний клас та сучасне футбольне поле. Думаю, що подібні речі, які відбуваються в об’єднаних територіальних громадах, дають людям реальне розуміння, що ця реформа, так би мовити, влучає в ціль і є дієвою та правильною, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За даними Департаменту освіти облдержадміністрації, в 2017-2018 навчальному році в цьому закладі навчається понад 540 дітей. Навчання за інклюзивною формою здійснюється в трьох класах для п’яти  дітей з особливими освітніми потребами.

Медіатека - це не просто бібліотека, це той простір, де діти зможуть знайти нових друзів, поділитися цікавою інформацією, допомогти один одному вивчити уроки. Тут є інтерактивний куточок, де діти працюють на ноутбуках з виходом в інтернет, стелажі з різноманітними книгами - від величезних тематичних енциклопедій до новинок сучасної літератури, і навіть зона відпочинку з іграшками, пазлами і конструктором.

У вересні минулого року рішенням Запорізької обласної ради було виділено кошти з обласного бюджету на оснащення сучасних медіатек у 25 закладах загальної середньої освіти, в яких організовано навчання за інклюзивною формою. Загалом за 2017 рік на оснащення медіатек у 35 закладах загальної середньої освіти з обласного бюджету виділено близько 5,5 млн. грн. Додатково оснащено за кошти місцевих бюджетів 22 сучасні медіатеки.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024

Впродовж доби окупанти 268 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області