Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Єдність в ім’я Перемоги» - велоестафета об’єднала близько 4 тисяч жителів області

8 травня 2018 - 14:57

На майдані Героїв у Запоріжжі відбулася обласна молодіжна акція – велоестафета «Єдність в ім’я Перемоги» за участю представників влади, військовослужбовців, молоді, студентства, делегацій районів Запорізької області, об’єднаних територіальних громад.

У цьому році до  акції долучилися близько 4 тисяч чоловік із різних районів Запорізької області, вищих навчальних закладів, підприємств та установ,  військовослужбовці військових частин та демобілізовані учасники АТО.

- У цій жахливій війні безліч людських і національних трагедій сплелися в епічну картину, кров від якої холоне й досі, хоча і сплили десятки й десятки років. 65 мільйонів убитих по всьому світу, із них – від восьми до десяти мільйонів - українці. Майже нема в Україні родини, яка  не постраждала би з осені тридцять дев’ятого, коли в Україну прийшла Друга світова, до осені сорок п’ятого, коли на Далекому Сході пролунали останні її постріли. Майже сім мільйонів воїнів у як мінімум семи арміях – така географія  боротьби українців проти нацизму. Відзначаючи сьогодні День пам’яті та примирення, ми в першу чергу віддаємо данину шани мільйонам наших співвітчизників, які рятували від нацизму Україну, Європу та світ. Пам’ятаючи подвиг наших ветеранів, які визволили Україну понад 70 років тому, ми показуємо: ми перемогли окупантів тоді, переможемо і тепер! Переможемо завдяки почуттям національної єдності, переможемо завдяки консолідації всього суспільства, переможемо завдяки активній молоді, яка сьогодні є учасниками велоестафети «Єдність в ім’я Перемоги», - зазначив, звертаючись до учасників акції, голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

На знак єднання всі учасники естафети прикріпили до карти Запорізької області червоні маки. Після завершення урочистостей колона вирушила для покладання квітів до Алеї Бойової Слави,  меморіалу воїнам-авіаторам та в парк Перемоги.

За інформацією Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, велоестафета «Єдність в ім’я Перемоги» на теренах Запорізької області проводиться з 2015 року, її організатор - обласний центр патріотичного виховання молоді.

Велоестафета стартує на території міст, селищ, районів, об’єднаних територіальних громад області. Вона проходить з використанням символу «Червоний мак: 1939-1945 «Пам’ятаємо. Перемагаємо»!» за маршрутами, визначеними органами місцевого самоврядування.

Мета акції – відзначення Дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги над нацизмом у Європі, вшанування пам’яті українців, які боролися в арміях держав - учасників Антигітлерівської коаліції та в рухах опору нацистській Німеччині та її союзникам під час Другої світової війни 1939 - 1945 років, об’єднання людей різних поколінь навколо ідеї єдності, перемоги та миру, виховання пошани до історичної пам’яті.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024

Впродовж доби окупанти 268 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області