Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Системний підхід і виваженість адміністративних рішень забезпечать ефективне виконання державних завдань

23 квітня 2008 - 16:26

Виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Валерій Черкаска на засіданні колегії ОДА проаналізував стан реалізації ряду державних завдань та окреслив шляхи їх подальшого ефективного виконання.

Насамперед йшлося про стан оплати за землю та визначено підходи щодо збільшення обсягів надходжень з цього джерела доходів до бюджету розвитку територій. Начальник головного фінансового управління ОДА Сергій Медвідь докладно доповів про ситуацію із наповненням бюджетів усіх рівнів. Зокрема, він зазначив, що за результатами першого кварталу рівень надходжень зріс в середньому на 51,3% по області, а, наприклад, у Бердянському районі – майже на 93%. Проте, Сергій Медвідь застеріг керівників територій від передчасних сподівань на винагороди за високі досягнення. Адже йшлося, насамперед, про необхідність застосувати виважені аналітичні підходи до формування планових завдань. Фахівця підтримав виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Валерій Черкаска, який дав керівникам адміністративних територій області ряд доручень щодо суттєвої зміни структури наповнення місцевих бюджетів за рахунок збільшення доходів від сплати за землю в вигляді податків та надходжень за оренду або продаж ділянок.

- Реальна доля такого ефективного джерела наповнення місцевих бюджетів як земля має піднятися до рівня 25-30 відсотків. Світовий досвід підтверджує цілковиту спроможність влади досягти такого результату, – зазначив Валерій Черкаска..

В ході засідання колегії також розглянуті питання щодо збереження, відновлення та розвитку мережі дошкільних навчальних закладів з метою належного виконання положень передвиборчої програми Президента України «Десять кроків назустріч людям». Також йшлося про комплектування Збройних сил України військовослужбовцями, які проходять військову службу за контрактом, виконання вимог Закону України «Про боротьбу з корупцією».

- Системний підхід і виваженість адміністративних рішень на територіях забезпечать їх ефективне виконання, – підбив риску засіданню колегії очільник виконавчої влади області.

Він також оприлюднив заяву голови Приморської районної державної адміністрації Юрія Прокопова, подану Президенту України, про звільнення з посади за власним бажанням.

У засіданні взяли участь перший заступник голови ОДА Олександр Бережний, перший заступник голови обласної ради Олександр Клепаков, заступники голови ОДА, члени колегії облдержадміністрації, міські голови міст обласного та районного підпорядкування, голови райдержадміністрацій, районних рад, керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, представники правоохоронних та контролюючих структур області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок