Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Бердянську відзначили 100-річчя Української прикордонної служби

7 травня 2018 - 12:35

З нагоди сторіччя утворення корпусу кордонної охорони Української Народної Республіки у Бердянському прикордонному загоні відбулися урочисті збори, на які завітали представники обласної та місцевої влади, ветерани – прикордонники, військовослужбовці Збройних Сил та Національної гвардії України, учнівська молодь.  

Бердянський прикордонний загін виконує завдання у межах Запорізької та Херсонської областей, акваторії Азовського моря. Особлива відповідальна ділянка – лінія розмежування з тимчасово окупованим Кримом, де працюють три контрольно-пропускних пункти та прикордонні застави «Чонгар», «Благовіщенка» і «Генічеськ».  Наші бійці регулярно затримують чимало порушників, контрабандистів, спільно з СБУ виявляють посібників російських окупантів, що намагаються потрапити до материкової України. На території нашого регіону діють застави «Кирилівка», «Приазовськ», «Приморськ» та «Бердянськ».

Вітання від  обласної влади передав заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко: «Запорізький край пишається вами та активно допомагає в охороні наших кордонів. Минулого року загальний обсяг допомоги перевищив 2,4 млн. грн., зокрема, 1,1 млн. грн. – за рахунок Фонду оборони області, а 400 тис. грн.. – із місцевих бюджетів. Постійну участь в укріпленні матеріально-технічної бази прикордонників беруть представники соціально відповідального бізнесу, небайдужі жителі області».

 Завдяки такій співпраці бійці отримали унікальні системи відеоспостереження, що дозволяють відслідковувати рух усіх суден у зоні відповідальності. Тепер наше узбережжя надійно захищено від терористів та диверсантів.

До привітань приєдналися тимчасово виконуючий обов’язки командира загону Євген Дзікевич, секретар Бердянської міської ради Олексій Холод, голова Бердянської райдержадміністрації Роман Молодецький, керівник обласного об’єднання ветеранів прикордонної служби Сергій Вітвицький.

Пам’ять загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання. З початку антитерористичної операції на Сході України за нашу свободу та незалежність віддали життя 70 прикордонників. Серед них - наш земляк Олексій Циганков із Більмацького району та Олег Семеновський з окупованого Новоазовська, родина якого живе в  Бердянську.

На завершення з професійним святом стражів кордонів привітали молодіжні творчі колективи Бердянська та заслужений артист України  Анатолій Сердюк.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024

Впродовж доби окупанти 268 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області