Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Більше половини дітей області будуть оздоровлені під час цьогорічної кампанії

4 травня 2018 - 12:53

Головним завданням цьогорічної кампанії з оздоровлення дітей Запорізького регіону є забезпечення взаємодії між усіма гілками влади та відповідними службами. На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін під час обласної наради з питань підготовки до оздоровчої кампанії дітей за участю членів обласного оперативного штабу з координації літньої оздоровчої кампанії, голів райдержадміністрацій, міськвиконкомів, об’єднаних територіальних громад.

- Жоден дитячий заклад, який розташований на території області, не повинен працювати без дозвільних документів, контроль за цим - це ваша зона відповідальності. У цьому році на проведення оздоровчої кампанії значно збільшено обсяги фінансування з обласного бюджету. Хочу відзначити, що за даними Міністерства соціальної політики України, Запорізька область посідає друге місце за запланованими обсягами фінансування на проведення оздоровчої кампанії  за рахунок обласного бюджету, -  повідомив Едуард Гугнін.

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Абдурахманова повідомила, що загальний плановий обсяг фінансування оздоровчої кампанії у 2018 році становить 87,8 млн. грн., що на 28 % менше, ніж у минулому році, з них: кошти обласного бюджету - 29,9 млн. грн., місцевого бюджету (у тому числі кошти районів, міст обласного значення та ОТГ) – 23,6 млн. грн., позабюджетні кошти  – 34,3 млн. грн.

За даними Департаменту соціального захисту населення, Запорізький та Оріхівський райони завдяки спільній співпраці райдержадміністрації та ОТГ передбачили кошти як у районному бюджеті, так і в бюджеті всіх ОТГ, які розташовані на території. Натомість Благовіщенська, Новоданилівська, Кирилівська, Ботіївська та Приазовська об’єднані територіальні громади не передбачили кошти з місцевого бюджету на оздоровлення та відпочинок дітей. Під час наради керівники цих територій запевнили, що кошти будуть виділені на найближчій сесії.

За підсумками наради надано протокольні доручення головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення, головам об’єднаних територіальних громад, а саме: забезпечити фінансування оздоровчої кампанії дітей у 2018 році, перевезення дітей до місць оздоровлення та у зворотному напрямку, придбання путівок на 21 день до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку; провести роботу з установами, підприємствами, закладами щодо залучення позабюджетних коштів на забезпечення послугами з оздоровлення та відпочинку дітей; вжити заходів щодо звільнення дитячих закладів від сплати податку на землю і податку на нерухоме майно; здійснювати контроль у межах повноважень за діяльністю всіх дитячих закладів незалежно від форм власності та проводити моніторингові обстеження дитячих таборів оперативними місцевими штабами в період їх функціонування не менше ніж раз на два тижні.

Довідково: за даними держстатзвітності, в Запорізькій області проживає близько 185 тисяч дітей віком від семи до 18 років. За рахунок усіх джерел фінансування планується забезпечити послугами оздоровлення та відпочинку близько 99 тисяч дітей шкільного віку, що становить 53 % від загальної чисельності дітей шкільного віку в області, з них: послугами оздоровлення - 46 тис. 594 дитини; послугами відпочинку - 52 тис. 409 дітей.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Графіки погодинних відключень: чому їх змінюють та від кого це залежить

Розвиток соцпослуг, цифровізація в соціальній сфері та робота Центрів життєстійкості: Оксана Жолнович відвідала Запоріжжя з робочою поїздкою

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024

Впродовж доби окупанти 268 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки