Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі дзюдоїсти привезли нагороди з чемпіонату Європи

3 травня 2018 - 13:44

Запорізькі спортсменки повернулися з високими нагородами з чемпіонату Європи з дзюдо, що відбувся у м. Тель-Авіві (Ізраїль). У змаганнях брали участь 368 спортсменів із 44 країн Європи, у тому числі 15 дзюдоїстів з України.  Запорізьку область представляли майстри спорту України міжнародного класу Марина Черняк і Галина Тарасова. Сьогодні в облдержадміністрації за їх участю відбулася прес-конференцію.

Начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА Наталія Власова подякувала тренерам і спортсменам за активну роботу з розвитку дзюдо в регіоні.

- Федерація дзюдо Запорізької області посідає друге місце серед інших обласних федерацій  завдяки спортсменам, які показують гідний результат. Для обласної влади цей вид спорту є пріоритетним, ми й надалі будемо фінансувати його. Щиро дякую всій команді, що працює на розвиток цього виду спорту, - зазначила Наталія Власова.

Марина Черняк виборола на чемпіонаті Європи бронзову нагороду, де з чотирьох поєдинків тричі здобула перемогу. Загалом у її категорії до 48 кг змагалися 24 спортсменки. Дівчина тренується під керівництвом заслуженого тренера України з дзюдо, заслуженого працівника фізичної культури і спорту України, старшого тренера ЗОШВСМ Андрія Бондарчука. На рахунку Марини Черняк - призові місяця на чемпіонаті Європи у м. Монпельє (Франція), чемпіонаті Світу в м. Астана (Казахстан) та участь в Олімпійських іграх-2016 у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

Запоріжанка не змогла вибороти перемогу лише у спортсменки з Сербії, з якою вона зустрічається п’ять-шість разів на рік на інших змаганнях. Тренер Марини наголосив, що спорт – це конкуренція, завжди виникають різні ситуації, на цей раз Марина не змогла здобути перемогу, але все одно додому повернулася бронзовою чемпіонкою.

Галина Тарасова посіла на чемпіонаті п’яте місце, вигравши два поєдинки з чотирьох. У її категорії 78 кг змагалися 16 спортсменок. Дівчина тренується під керівництвом тренера СДЮСШОР з боротьби Євгенія Брехова.

Тренер Галини Тарасової відзначив її як перспективну спортсменку. Попереду на неї чекають великі досягнення, адже цього разу це був перший чемпіонат Галини. - Всі помилки проаналізовані, ми намагатимемось їх виправити і привезти з наступних змагань призові медалі, - прокоментував він.

Варто зазначити, що раніше у м. Анталія (Туреччина) відбувся Кубок світу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору, у якому взяли участь 210 спортсменів із 34 країн Європи. На цих змаганнях Запорізьку область представляла вихованка регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт», майстер спорту України міжнародного класу Інна Черняк.

Спортсменка також приєдналася до прес-конференції та розповіла,  що на Кубку світу посіла перше місце і привезла золоту нагороду  завдяки перемозі у трьох поєдинках. У її категорії 52 кг змагалися 16 спортсменок. Дівчина тренується під керівництвом  заслуженого працівника фізичної культури і спорту України, старшого  тренера  ЗОШВСМ Андрія Бондарчука.

У скарбниці Інни Черняк - лише призові місця:  Паралімпійських ігор-2016 у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія), Перших Європейських ігор у м. Баку (Азербайджан), Всесвітніх ігор у м. Сеул ( Південна Корея), чемпіонату Світу у м. Колорадо Спрінгс (США), Всесвітньої універсіади у м. Казань (Росія). За досягнення високих спортивних результатів на XV літніх Паралімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро  спортсменка нагороджена Орденом княгині Ольги II ст. та Орденом княгині Ольги III ст. - за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній універсіаді в Казані. Зараз вона починає підготовку до наступних Олімпійських ігор.

На завершення спілкування Наталія Власова привітала спортсменок та їх тренерів та вручила грамоти облдержадміністрації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Графіки погодинних відключень: чому їх змінюють та від кого це залежить

Розвиток соцпослуг, цифровізація в соціальній сфері та робота Центрів життєстійкості: Оксана Жолнович відвідала Запоріжжя з робочою поїздкою

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024

Впродовж доби окупанти 268 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки