Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

День охорони праці-2018 присвячено захисту і здоров’ю молодого покоління

25 квітня 2018 - 16:25

Щороку 28 квітня в Україні відзначають День охорони праці. Цього року девіз Всесвітнього дня охорони праці «Захищене і здорове покоління» збігається із завданнями й метою Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею, який відзначають 12 червня.

За інформацією Головного управління Держпраці у Запорізькій області, протягом минулого року нагляд щодо дотримання законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці на 38249 підприємствах Запорізької області здійснювали 23 інспектори. Проведено перевірки 632 суб'єктів господарювання, у тому числі 424 позапланово. При цьому перевірено 1728 виробничих об’єктів суб’єктів господарювання. За минулий рік загалом було виявлено 9707 порушень, 9206 з яких були усунуті в 2017 році (95% від загальної кількості). До адміністративного суду було направлено 50 позовів щодо призупинення виробництва, виконання робіт та експлуатації машин, механізмів, устаткування. Кількість випадків призупинення за рішенням суду складає 40. За порушення законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці до адміністративної відповідальності притягнуто 604 працівників, у тому числі 101 керівника підприємств.

У 2017 році на підприємствах Запорізької області відбулося певне зростання рівня виробничого травматизму.  У тому числі фіксувалося збільшення випадків смертельного травматизму в таких галузях як будівництво, енергетика, газопостачання й газоспоживання,  машинобудування. Кількість випадків загального травматизму у 2017 році збільшилась у металургійній, хімічній та нафтохімічній галузях, на будівництві, в торгівлі й на транспорті. Натомість зниження кількості випадків загального травматизму відбулося в гірничорудній і нерудній промисловості; енергетиці; ЖКГ, агропромисловому комплексі.

За  2017 рік  Головним управлінням було утворено  81 комісію зі спеціального розслідування нещасних випадків на виробництві.

День охорони праці спрямований на запобігання випадкам виробничого травматизму та пропагування безпечних умов праці на підприємствах. У  рамках  його проведення у Запорізькій області розроблено план заходів, яким передбачено проведення тематичних зустрічей з трудовими колективами, відкритих уроків, організацію на підприємствах конкурсів на найбезпечніше робоче місце, виробничу дільницю (бригаду), визначення  кращих колективів за показниками безпеки праці, проведення конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці – очима дітей» тощо.

 Обласний план заходів - у доданому файлі.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій  з громадськістю

Читайте також

Безоплатна стоматологічна допомога для військових та ветеранів: пілотний проєкт

Графіки погодинних відключень: чому їх змінюють та від кого це залежить

Розвиток соцпослуг, цифровізація в соціальній сфері та робота Центрів життєстійкості: Оксана Жолнович відвідала Запоріжжя з робочою поїздкою

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024

Впродовж доби окупанти 268 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»