Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Учитель року-2018» зібрав у Запоріжжі найкращих учителів фізкультури з усієї України

25 квітня 2018 - 12:35

Запорізька область обрана місцем проведення третього (заключного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2018» у номінації «Фізична культура». Привітати конкурсантів та побажати їм перемог завітав голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

- Тут зібралися конкурсанти з усіх областей України. Ми дуже пишаємось тим, що саме Запоріжжя приймає кращих учителів фізкультури, адже це свідчення того, що наш регіон є одним із лідерів у реформуванні освіти в проекті Нової української школи. Далі участь у боротьбі за звання кращого братимуть 12 педагогів, у їх числі – і вчителька з Мелітополя Запорізької області. Тож ми чекатимемо на визначення переможця цього конкурсу, який остаточно визначиться вже за три дні, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У цьому році в конкурсі беруть участь 25 найкращих учителів закладів освіти з усіх областей України. Третій (заключний) тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2018» у номінації «Фізична культура» було урочисто відкрито на базі комунального вищого навчального закладу «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» ЗОР. Нині він триває у Запорізькій гімназії №107. Директор закладу Галина Ємельянова повідомила, що відбірковий етап для вчителів з усіх районів Запорізької області також проводився в цій гімназії. Етапи конкурсу включали теоретичну частину, навчальні проекти, уроки, де вчителі застосовували власні вміння. Щоденно педагоги проводять по чотири уроки, які обираються за допомогою  жеребкування та оцінюються кваліфікованим журі.

Нині визначено 12 учасників фінального етапу із 25 конкурсантів. За кількістю балів, отриманих у конкурсних випробуваннях відбіркового етапу, до фіналу допущено 12 учителів з Рівненської, Дніпропетровської, Харківської, Сумської, Вінницької, Хмельницької, Черкаської, Одеської, Донецької, Київської областей та м. Києва, а також м. Мелітополя Запорізької області.

Як повідомила директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова, конкурс «Учитель року-2018» започатковано в Україні у 1995 році. Його метою є виявлення і стимулювання творчих пошуків педагогів, піднесення ролі вчителя у суспільстві, поширення перспективного педагогічного досвіду. Більшість учасників, за словами посадовця, дійсно справжні майстри своєї справи, досконало володіють педагогічним інструментарієм, мають свою унікальну педагогічну стратегію.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій  з громадськістю

Читайте також

Безоплатна стоматологічна допомога для військових та ветеранів: пілотний проєкт

Графіки погодинних відключень: чому їх змінюють та від кого це залежить

Розвиток соцпослуг, цифровізація в соціальній сфері та робота Центрів життєстійкості: Оксана Жолнович відвідала Запоріжжя з робочою поїздкою

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024

Впродовж доби окупанти 268 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»