Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дорожники обстежують стан автошляхів області після зимового періоду

19 квітня 2018 - 09:43

У Запорізькій області триває весняний комісійний огляд автомобільних доріг загального користування фахівцями Служби автомобільних доріг спільно з управлінням Національної поліції у Запорізькій області. Триватиме обстеження шляхів до 11-го травня.

Огляд проводиться у два етапи: підготовчий та практичний. Під час першого етапу було визначено склад комісії, складено спільні графіки комісійних обстежень, проведено підготовку виробничих баз та спеціальної дорожньої техніки.

Наразі фахівці перевіряють автомобільні дороги загального користування області та залізничні переїзди щодо їх придатності до експлуатації після зимового періоду, за результатами буде визначено необхідні обсяги ремонтних робіт при підготовці їх до літнього періоду експлуатації.

Особливу увагу під час обстеження комісія приділяє ділянкам доріг із підвищеним ступенем небезпеки: місцям концентрації ДТП, аварійно-небезпечним ділянкам, пішохідним переходам, відповідності встановлення знаків маршрутного орієнтування схемам організації дорожнього руху.

За попередніми результатами обстеження на початку комісійного огляду на дорогах загального користування державного значення було виявлено 133 980 кв. м аварійної ямковості. Зокрема, на міжнародних шляхах – 24 290 кв. м, національних – 33 590 кв. м, регіональних – 6 100 кв. м, територіальних -  70 000 кв. м.

Ліквідація ямковості на автомобільних дорогах міжнародного значення має завершитися до першого травня поточного року, на національних та регіональних дорогах  – до першого червня.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня війни

Допомога із Франції: у Запоріжжі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, отримали нові гаджети для навчання

Безоплатна стоматологічна допомога для військових та ветеранів: пілотний проєкт

Графіки погодинних відключень: чому їх змінюють та від кого це залежить

Розвиток соцпослуг, цифровізація в соціальній сфері та робота Центрів життєстійкості: Оксана Жолнович відвідала Запоріжжя з робочою поїздкою

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024

Впродовж доби окупанти 268 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів