Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області системно впроваджується медреформа

10 квітня 2018 - 16:50

На початку квітня в Україні стартувала медична реформа. За цей час майже 305 тисяч українців вже обрали свого сімейного лікаря. Питання впровадження медреформи на регіональному рівні обговорили сьогодні під час селекторної наради під головуванням віце-прем'єр-міністра Павла Розенка.

- Нарешті за всі роки Незалежності України рушила з місця ситуація в системі охорони здоров’я. Відтепер кожен мешканець, незважаючи на свою прописку, зможе отримати будь-які медичні послуги в тому місці, де йому зручно. Медична реформа успішно стартувала всіма областями, це велика робота, і я закликаю місцеву владу кожного регіону проводити активну інформаційно-роз’яснювальну роботу та налагоджувати зв’язок із громадськістю для швидкого впровадження реформи в дію, - наголосив Павло Розенко.

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун наголосила, що в Україні змінюється підхід до надання медичних послуг, вже з’являється безпосередній зв’язок між лікарем та пацієнтом. Головне – повернути довіру до лікарів та до системи охорони здоров’я загалом. Міністерство чекає відповідної реакції з областей та готово відповісти на будь-які питання, що виникають на початку роботи.

Про стан впровадження медичної реформи в Запорізькій області доповів заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін. Він акцентував увагу на програмі «Доступні ліки», адже в області до кінця року може не вистачити фінансування в повному обсязі на придбання інсуліну та ліків для пацієнтів, які потребують діалізу. В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун закликала провести підрахунки в залежності від потреб населення регіону за всіма напрямками, а МОЗ проведе відповідний перерахунок.

Загалом ситуація в Запорізькій області на старті медичної реформи задовільна. Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації вжито заходів щодо підготовки закладів охорони здоров’я до проведення кампанії з підписання пацієнтами декларацій про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу, а саме: більшість закладів обладнано комп’ютерною технікою, 56 з них підключені до системи «Електронне здоров’я», призначені уповноважені особи, проведено тестове заповнення декларацій, розміщено інформацію для пацієнтів на сайтах Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та Запорізької міської ради. Задля налагодження ефективного зв'язку із громадянами працює гаряча урядова телефонна лінія. Номер 15-45 безкоштовний.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня війни

Допомога із Франції: у Запоріжжі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, отримали нові гаджети для навчання

Безоплатна стоматологічна допомога для військових та ветеранів: пілотний проєкт

Графіки погодинних відключень: чому їх змінюють та від кого це залежить

Розвиток соцпослуг, цифровізація в соціальній сфері та робота Центрів життєстійкості: Оксана Жолнович відвідала Запоріжжя з робочою поїздкою

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024

Впродовж доби окупанти 268 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів