Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На ремонт проблемних доріг загального користування місцевого значення виділяють додаткові кошти

6 квітня 2018 - 15:15

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін та представники Департаменту капітального будівництва ОДА з робочою поїздкою відвідали Більмацький та Розівський райони, де ознайомилися з ходом виконання ремонтних робіт на дорогах загального користування місцевого значення.

Посадовець повідомив, що облдержадміністрацією проведено розподіл коштів на ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення на 2018 рік за рахунок субвенції з Державного дорожнього фонду. Так, на 242,6 км доріг  Більмацького району заплановано фінансування в сумі 11 млн. 159 тис. грн. на експлуатаційне утримання та 6 млн. 65 тис. грн.  - на поточний і середній ремонт.

Прийнято рішення щодо використання запланованої суми на проведення поточного і середнього ремонту на двох обласних автодорогах загального користування місцевого значення Більмацького району:  О080925 Комиш-Зоря-Кузнецівка-Зачатівка (3,0 млн. грн.) та О081491 Пологи – Кінські – Роздори – Андріївка – Нововасилівка – Бердянськ (3,0 млн. грн.). 

При цьому, за ініціативою голови обласної державної адміністрації Костянтина Бриля заплановано додатково виділити кошти в сумі 6,9 млн. грн. на поточний ремонт автодороги Комиш-Зоря-Кузнецівка-Зачатівка, відповідно, загальна сума запланованих коштів складе 9,9 млн. грн. Крім цього, додатково передбачено кошти в сумі  3,5 млн. грн.. на автодорогу О081491 Пологи – Кінські – Роздори – Андріївка – Нововасилівка – Бердянськ, загальна сума на ремонт якої в межах району складе 6,5 млн. грн.

Частково дорожні роботи на автодорозі Комиш-Зоря-Кузнецівка-Зачатівка були виконані у 2017 році за Програмою розвитку автомобільних доріг загального користування Запорізької області.  На її ремонт  в межах Більмацького району торік було освоєно кошти обласного бюджету в сумі  1,4 млн. грн. Рішення  про включення цих автодоріг в плани дорожніх робіт на 2018 рік ініційовано керівництвом Більмацького, Розівського та Бердянського районів, по території яких проходить частина автодоріг  Комиш-Зоря-Кузнецівка-Зачатівка та Пологи – Кінські – Роздори – Андріївка – Нововасилівка – Бердянськ.

Виконавця дорожніх робіт на цих автодорогах  визначить Департамент капітального будівництва облдержадміністрації на конкурсних засадах за результатами проведеної тендерної процедури.

У ході поїздки представники обласної державної адміністрації спільно з керівництвом райдержадміністрації та Комиш-Зорянським селищним головою  побували на місці та визначилися з найбільш проблемними ділянками  автодороги  Комиш-Зоря-Кузнецівка-Зачатівка.  Олександр Бабанін наголосив, що технологія дорожніх робіт має забезпечувати належну гарантовану експлуатацію автодороги мінімум протягом  трьох років.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня війни

Допомога із Франції: у Запоріжжі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, отримали нові гаджети для навчання

Безоплатна стоматологічна допомога для військових та ветеранів: пілотний проєкт

Графіки погодинних відключень: чому їх змінюють та від кого це залежить

Розвиток соцпослуг, цифровізація в соціальній сфері та робота Центрів життєстійкості: Оксана Жолнович відвідала Запоріжжя з робочою поїздкою

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024

Впродовж доби окупанти 268 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів