Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Національно-культурні товариства виробили плани майбутньої співпраці

2 квітня 2018 - 15:27

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів зустріч з керівниками національно-культурних товариств Запорізької області.

Особливістю етнічного складу населення Запорізької області  є  його  багатонаціональність. За даними  Всеукраїнського перепису населення 2001 року, на території  області проживали представники понад 130 національностей  і народностей.  В області діє близько 100 зареєстрованих громадських об’єднань національних меншин, які посідають помітне місце у суспільно-культурному житті Запорізького краю, беруть участь у загальнодержавних та регіональних заходах.

Під час заходу Костянтин Бриль вручив медаль «За розвиток Запорізького краю». Нею нагороджено за сумлінну плідну працю, активну громадську діяльність у сфері міжнаціональних відносин та вагомий особистий внесок у збереження культурної і мовної самобутності національних спільнот Запорізького краю віце-президента Союзу вірмен Запорізької області Рудольфа Акопяна.

За словами очільника регіону, влада області має звертати увагу та відзначати енергію та самовіддану працю людей, що працюють на благо регіону.

У свою чергу, директор Департаменту  культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко повідомив, що за ініціативою та безпосередньою участю громадських організацій національних меншин в області розроблено чергову Програму підтримки розвитку культур національних меншин у Запорізькій області на 2018 – 2022 роки. Вона спрямована на створення сприятливих умов для діяльності національно-культурних товариств, задоволення духовних, культурно-освітніх та інформаційних потреб національних спільнот області, зміцнення атмосфери толерантності та злагоди у міжнаціональних відносинах. Посадовець також зазначив, що багатовікова історія культурних зв’язків етнічних народів продовжує наповнюватися новими успішними проектами та мистецькими заходами. Зокрема, це фестиваль фільмів національно-культурних товариств, фестивалі «Ми – українські», «Запорізький сабантуй», заходи польських товариств, болгарської, татарської, ромської спільнот.

Голова Асоціації національних меншин Запорізької області Науфаль Хамдані розповів про досвід співпраці зі спільнотами представників далекого зарубіжжя, зокрема повідомив, що  в Запоріжжі навчаються представники з 63 країн.

У рамках зустрічі керівники національно-культурних товариств обговорили плани майбутньої співпраці.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня війни

Допомога із Франції: у Запоріжжі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, отримали нові гаджети для навчання

Безоплатна стоматологічна допомога для військових та ветеранів: пілотний проєкт

Графіки погодинних відключень: чому їх змінюють та від кого це залежить

Розвиток соцпослуг, цифровізація в соціальній сфері та робота Центрів життєстійкості: Оксана Жолнович відвідала Запоріжжя з робочою поїздкою

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024

Впродовж доби окупанти 268 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів