Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області розпочинається Місячник зайнятості жінок

29 березня 2018 - 09:41

В області розпочинається Місячник зайнятості жінок

За повідомленням Запорізької обласної служби зайнятості, із числа безробітних, що перебували на обліку з початку року, на сьогодні більше 12 тисяч жінок потребують допомоги в працевлаштуванні. Як свідчить статистика, серед безробітних жінок, які перебувають на обліку в центрах зайнятості Запорізької області, третина мають досить високий професійний та освітній рівень. Відсутність пропозицій для них зумовлена використанням на більшості підприємств праці чоловіків.

З метою надання допомоги жінкам у пошуках роботи служба зайнятості у квітні проводить «Місячник зайнятості жінок». Протягом усього місяця в кожному міському та районному центрах зайнятості області будуть проведені різноманітні заходи, спрямовані на забезпечення зайнятості жінок, у тому числі тих, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Місячник розпочнеться Днем відкритих дверей служби зайнятості для жінок. У цей день заплановане проведення інформаційних семінарів про види послуг, що надаються службою зайнятості жінкам.

Планується проведення засідання «за круглим столом» з питань забезпечення зайнятості жінок із залученням представників місцевих органів влади, роботодавців, громадських організацій. Для безробітних жінок також будуть проведені ярмарки вакансій, аукціони претендентів, презентації професій та тематичні семінари. Жінок, які потребують працевлаштування, запрошують взяти участь у засіданні клубу для безробітних «Пошук», «Я – успішна жінка».

Під час проведення тематичних заходів роботодавці матимуть можливість підібрати працівників для потреб виробництва, сфери обслуговування, сільського господарства тощо. Відповідно, жінки зможуть пройти співбесіду та отримати роботу, скориставшись «гарячими» вакансіями.

Більш детальну інформацію щодо графіка проведення заходів можна отримати в міських та районних центрах зайнятості області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня війни

Допомога із Франції: у Запоріжжі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, отримали нові гаджети для навчання

Безоплатна стоматологічна допомога для військових та ветеранів: пілотний проєкт

Графіки погодинних відключень: чому їх змінюють та від кого це залежить

Розвиток соцпослуг, цифровізація в соціальній сфері та робота Центрів життєстійкості: Оксана Жолнович відвідала Запоріжжя з робочою поїздкою

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024

Впродовж доби окупанти 268 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів