Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька молодь вшанувала подвиг добровольців

19 березня 2018 - 08:40

Запорізька молодь вшанувала подвиг добровольців

Минулими вихідними за ініціативи міської організації учасників АТО відбулися урочистості, присвячені Дню українського добровольця. На свято завітали ветерани антитерористичної операції з родинами, представники громадськості та молодь.

Добровольчий патріотичний рух у регіоні набув розмаху в 2014-2015 роках. Із початком російської агресії та першої хвилі мобілізації за покликом серця до військкоматів прийшли 2700 наших земляків. Від 200 до 300 жителів області пішли до лав добробатів, воювали у складі «Донбасу», Правого сектору, «Айдару», «Азову» та інших формувань. Десятеро запорізьких добровольців віддали життя за свободу та незалежність України.

Вітання від керівництва області передав заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко: «Добровольцями  стали тисячі запоріжців, які захистили наш край від сепаратистів. Першими пішли на фронт усі ті, хто невтомною волонтерською працею допомагав нашим солдатам, рятував поранених, був поруч із родинами загиблих військовослужбовців». Посадовець вручив грамоти та подяки обласної влади воїнам полку спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України:  Дмитру Коряковському, Антону Вторигіну, Тимофію Оринянському, Ігорю Михайлову, Андрію Безуглому, Олександру Раковичу та Артему Ященку.

Свою майстерність гостям свята продемонстрували хор «Запорозькі козаки», вокальні та хореографічні колективи, вихованці школи «Спас»,   заслужений артист України Анатолій Сердюк. Також працювала фотовиставка з портретами та фронтовими світлинами демобілізованих бійців. Серед її героїв – відомі АТОвці Олександр Таран, Максим Зайченко, Тимур Книш, Сергій Цесельський  та багато інших.

Міське об’єднання ветеранів АТО за підтримки обласної влади активізує свою роботу та спрямовує зусилля на вирішення земельних питань, організацію просвітницьких та спортивних заходів, військово-патріотичне виховання молоді.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПриватБанк продовжує підтримувати освітні та медичні заклади регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 05.09.2024

Впродовж доби окупанти 324 рази били по 7 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня війни

Допомога із Франції: у Запоріжжі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, отримали нові гаджети для навчання

Безоплатна стоматологічна допомога для військових та ветеранів: пілотний проєкт

Графіки погодинних відключень: чому їх змінюють та від кого це залежить

Розвиток соцпослуг, цифровізація в соціальній сфері та робота Центрів життєстійкості: Оксана Жолнович відвідала Запоріжжя з робочою поїздкою

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024