Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя готується відзначити День українського добровольця

2 березня 2018 - 12:03

Щороку, 14 березня, згідно з постановою Верховної Ради  наша держава відзначає День українського добровольця. Свято засновано на честь патріотів, які пройшовши Майдан, першими вступали до лав Збройних Сил України та Національної гвардії України, давали відсіч проросійським сепаратистам у Харкові, Дніпрі, Миколаєві, Запоріжжі, допомагали піднімати нашу армію.

Питання підготовки до відзначення Дня українського добровольця обговорили на нараді, яку провів заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

 - Маємо показати єдність та силу учасників антитерористичної операції, нашу консолідацію навколо захисту України та підтримки побратимів, гідно вшанувати пам’ять полеглих та живих героїв, - наголосив посадовець.

За пропозицією керівників ветеранських організацій Тимура Книша, Андрія Хімічева та Володимира Москаленка урочистості розпочне молебень во славу захисників України 14 березня о 12.00 на Майдані Героїв. Цього ж дня о 10.00 в обласному краєзнавчому музею відкриється виставка, присвячена 75-річчю антинацистського спротиву Української повстанської армії.

Святкування продовжаться  17 березня урочистою ходою від пл. Маяковського до пл. Фестивальної під прапорами військових частин Української армії та концертом. Обласний центр допомоги учасникам АТО за підтримки облдержадміністрації планує провести змагання з лазертагу для дітей демобілізованих бійців.

За словами завідувача науковою бібліотекою Національного заповідника «Хортиця», воїна – «кіборга» В’ячеслава Зайцева, триває підготовка до вшанування добровольців, що визволяли Олександрівськ від більшовиків у квітні 1918 року. На хортицькій землі сто років тому зустрілися січові стрільці, серед яких переважали вихідці із Західної України, вільні козаки та гайдамаки з Катеринославщини. Разом вони пройшли бойовими стежками запорозьких козаків, вшанували подвиг степових лицарів. На честь цієї знаменної події планується встановити пам’ятний хрест.

Едуард Гугнін підкреслив, що підтримка громадських ініціатив учасників антитерористичної операції, сприяння розвитку ветеранського руху, збереження пам’яті про загиблих воїнів залишається одним із пріоритетів у роботі обласної виконавчої влади. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Запорізька область – у фокусі уваги держави та міжнародних партнерів», – голова ЗОДА Іван Федоров

Земельний банк: оренда державних земель на прозорих умовах

Результат роботи групи «Прозорість і підзвітність» – економія коштів внаслідок відміни закупівель

ПриватБанк продовжує підтримувати освітні та медичні заклади регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 05.09.2024

Впродовж доби окупанти 324 рази били по 7 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня війни

Допомога із Франції: у Запоріжжі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, отримали нові гаджети для навчання

Безоплатна стоматологічна допомога для військових та ветеранів: пілотний проєкт

Графіки погодинних відключень: чому їх змінюють та від кого це залежить

Розвиток соцпослуг, цифровізація в соціальній сфері та робота Центрів життєстійкості: Оксана Жолнович відвідала Запоріжжя з робочою поїздкою

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки