Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

"Стратегія розвитку Запорізької області" доповнить Національну стратегію

21 березня 2008 - 16:00

Виконуючий обов'язки голови обласної державної адміністрації Валерій Черкаска взяв участь у виїзному відкритому засіданні громадсько-політичного об'єднання «Український форум», на якому презентовано Національну стратегію розвитку України до 2015 року.

Обговорення Національної стратегії розвитку України було розпочато в січні поточного року в Києві та продовжено в регіонах України. Стратегічний план «Україна-2015» ставить амбітну мету для української держави – у максимально короткий проміжок часу увійти в двадцятку найбільш технологічно розвинутих країн світу.

- Для українського суспільства вкрай важливо зрозуміти, яку країну ми будуємо, якою ми хочемо бачити за кілька років Україну та які ресурси необхідно залучити для досягнення наших цілей. Впевнений, що у нас є шанс, щоб Україна за стислий термін увійшла до кола розвинутих країн. Головне - вірно сформулювати мету та шляхи її досягнення, - підкреслив голова ГПО «Український форум», академік НАН України Володимир Семиноженко.

- Сьогоднішня наша розмова майже збіглася у часі з завершенням роботи з розробки стратегії Запорізької області. І це невипадково, – додав академік.

Керівник регіону наголосив на необхідності долучення всіх областей України до вдосконалення національної стратегії.

- Важко переоцінити важливість сьогоднішньої зустрічі. Вона дасть можливість фахівцям Запорізького краю – науковцям, підприємцям, посадовцям – долучитися до розробки національної стратегії розвитку України, - наголосив, відкриваючи засідання, Валерій Черкаска. – Дуже важливо, щоб у всеукраїнському стратегічному плані було враховано бачення такого потужного регіону, як наш. Зокрема, з огляду на те, що в Запорізькій області вже напрацьована Стратегія розвитку регіону до 2015 року.

Під час кількагодинної дискусії, в якій взяли активну участь заступник голови ОДА Геннадій Фукс, Запорізькій міський голова Євген Карташов, заступник голови обласної ради Леонід Анісімов, багато фахівців, представників громадськості було висловлено широкий спектр думок щодо положень Національної стратегії розвитку країни.

Головним інструментом для досягнення мети, сформульованої планом «Україна-2015», має стати модернізація в усіх сферах суспільного життя, а умовою її успіху – об'єднання реформаторських зусиль громадянського суспільства, влади та бізнесу, впевнений директор Інституту економіки та прогнозування НАН України, учасник ради «Українського форуму» Валерій Геєць. Зокрема, надзвичайно важливо збільшити асигнування на розвиток науковоємних галузей економіки, як це сьогодні роблять передові країни світу. В умовах посилення світової конкуренції не викликає сумнівів необхідність підтримки вітчизняного науково орієнтованого виробника, наголошували інші учасники засідання.

Не викликало заперечень і необхідність доповнення Національної стратегії регіональними стратегіями всіх областей України. Для цього вкрай важливо продовжити роботу фахівців у цьому напрямі.

Володимир Семиноженко поінформував присутніх, що до членів ГПО «Український форум» приєднався Валерій Черкаска.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок