Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Черкаска: «Наше завдання - забезпечити продовольчу безпеку Запорізької області»

19 березня 2008 - 17:07

Виконуючий обов'язки голови обласної державної адміністрації Валерій Черкаска урочисто відкрив VII міжрегіональну спеціалізовану виставку «Агротехсервіс - 2008», організовану Запорізькою торгово-промисловою палатою за сприяння ОДА. Експонентами виставки стали понад 80 підприємств, організацій, інтереси яких зосереджені в аграрному бізнесі.

Разом з заступником голови-керівником апарату ОДА Романом Дригиничем, заступником голови облради Леонідом Анісімовим, президентом ЗТПП Володимиром Шаміловим Валерій Черкаска ознайомився з товарами та послугами, представленими учасниками виставки. Особливу зацікавленість керівника регіону, який свого часу на посаді заступника голови ОДА опікувався аграрним сектором, викликала нова техніка, припаркована поряд з ПС «Юність». Серед комбайнів та мотоциклів Валерій Черкаска вподобав трактор «Массей Фергюссон» - безпосередньо в кабіні агромашини глава регіону вивчив її систему керування, а трохи згодом взяв до рук кермо та зрушив з місця диво іноземної техніки.

- Коли сільгоспвиробник відчуває замість декларацій реальну допомогу – можливість компенсації відсоткової ставки за кредитами, страхування врожаю, підтримку у придбанні нової техніки – результат його праці набагато вищий, - висловив упевненість Валерій Черкаска. - Близько 10 мільйонів гривень з обласного бюджету буде витрачено цього року на підтримку агропромислового комплексу. Ще близько 150 мільйонів гривень буде розподілено на виконання державних програм.

- Наше завдання - забезпечити продовольчу безпеку Запорізької області при вступі до СОТ, чим ми зараз і займаємося. Так, в області діє відповідна програма з підтримки придбання сільськогосподарської техніки - ми компенсуємо 20% її вартості, ще 80% надає в кредит банк. Отже, не вкладаючи на старті жодної копійки, товаровиробник може придбати необхідну йому сучасну техніку. Таким чином у минулому році було придбано 80 одиниць техніки – унікальні широкозахватні посівні комплекси та комбайни. Завдяки цьому розраховуємо отримати у 2008 році рекордний врожай – 2 млн. тонн зернових. Наразі погодні та кліматичні умови сприяють виконанню цього завдання, - поділився планами керівник обласної виконавчої влади.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок