Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Українське військо очікує на призовників

18 березня 2008 - 16:39

Під час весняного призову-2008 в Запорізькій області на строкову військову службу буде призвано тисячу юнаків, повідомив під час брифінгу військовий комісар Запорізького військового комісаріату полковник Давид Моін.

Це на 460 осіб менше, ніж минулорічного весняного призову.

На виконання Указу Президента України «Про строки проведення чергових призовів, чергові призови на строкову військову службу громадян України та звільнення в запас військовослужбовців у 2008 році» та відповідно до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», розпорядженням голови обласної державної адміністрації затверджено склад обласної призовної комісії, склад медичної комісії обласного збірного пункту. Головам райдержадміністрацій разом з районними військовими комісарами доручено вжити конкретних заходів щодо організації та проведення призову, його матеріального та правового забезпечення.

Під час весняної призовної кампанії, яка триватиме з 1 квітня по 31 травня поточного року, до лав Збройних сил України буде призвано 17 тисяч осіб (весною 2007 року – 22 тисячі). Запорізька область спрямує до Збройних сил 559 юнаків, до МВС України – 401 особу, до державної спеціальної служби транспорту (колишні залізничні війська) – 40. Із загальної кількості 104 призовника нестимуть військову службу в межах Запорізької області.

- Призовники, яким надійшла повістка військового комісаріату щодо прибуття на призовної дільницю для проходження комісії, зобов'язані прибути в пункт і в строк, зазначений у повістці. У разі, якщо повістка не надійшла, громадянин призовного віку зобов'язаний самотужки з'явитись до призовної дільниці у десятиденний термін з дня початку чергового призову, визначеного Указом Президента України, - наголосив Давид Моін на особливості цьогорічного весняного призову, що обумовлено змінами в діючому законодавстві. – Тобто з 1 по 10 квітня всі, хто не отримає повісток, повинні з'явитися до військового комісаріату.

Не направляються на укомплектування військ призовники, які не мають базової середньої освіти, мають низькі морально-ділові якості, перебувають на обліку в органах внутрішніх справ стосовно приводів за антигромадську поведінку, зловживання алкоголем та наркотиками, мають два та більше хронічні захворювання.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок