Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Шляхи удосконалення роботи залізничного транспорту

13 березня 2008 - 17:34

Підприємство працює стабільно. Бере активну участь у вирішенні соціальних питань області. Витрати ДП «Придніпровська залізниця» на ремонт вокзалів, пасажирських платформ, перонів, будівництво нових пасажирських платформ по Запорізькій області в минулому році склали 3,1 млн. грн. На ремонт та реконструкцію дитячої залізниці в 2007 році витрачено 4,4 млн. грн.

В останні роки значна увага приділяється ремонтам залізничних вокзалів. Капітальні ремонти на європейському рівні проведено на вокзалах Запоріжжя, Мелітополя, Бердянська, Вільнянська та інших станцій, будуються нові пасажирські платформи. Загалом за цей час на відновлення вокзального господарства було спрямовано понад 30 млн. грн.

Обласна виконавча влада теж не стоїть осторонь вирішення проблем Придніпровської залізниці.

За поданням облдержадміністрації рішеннями обласної ради ДП «Придніпровська залізниця» вже кілька років поспіль звільнялося від плати за землю у частині надходжень до обласного бюджету, у тому числі і в 2008 році. Згідно з рішенням, вивільнені від оподаткування кошти мають піти на ремонт вокзалів, платформ та перонів на лінійних станціях.

У поточному році планується здійснити капітальний ремонт вокзалів на станціях: Новогупалівка, Янцево, Таврійськ, Бурчак, Пришиб, Плавні -пасажирські, Оріхів. Буде відремонтовано 11 платформ та перонів на загальну суму 2,1 млн. грн.

За зверненням дирекції обласна виконавча влада узгоджує закриття залізничних станцій, залізничних під'їзних колій, що перебувають на балансі залізниці. Постійно проводиться робота з покращення обігу залізничних вагонів на території Запорізької області. Налагоджено взаємодію з промисловими підприємствами щодо ефективного використання залізничного рухомого складу. Неодноразово в облдержадміністрації проводилися наради за участю промислових підприємств та головного підприємства залізничного транспорту, а також зацікавлених органів державної влади з проблемних питань залізничного транспорту.

З метою забезпечення безпеки перевезень небезпечних вантажів залізничним транспортом видано розпорядження голови облдержадміністрації, в якому передбачено проведення із залученням відповідних контролюючих органів перевірок дотримання транспортними підприємствами, зокрема, підприємством залізничного транспорту, законодавства у сфері перевезення небезпечних речовин. До порушників норм законодавства вживаються відповідні заходи.

З метою вирішення проблем залізничного транспорту, зокрема запобігання несанкціонованому втручанню сторонніх осіб у роботу залізниці, за дорученням голови облдержадміністрації створено відповідну робочу групу.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році