Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На місцях згарищ зашумлять молоді ліси

7 березня 2008 - 15:00

Виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Валерій Черкаска, перший заступник голови ОДА Олександр Бережний, заступник голови ОДА Геннадій Фукс взяли участь у всеукраїнській селекторній нараді, присвяченій стану виконання Указу Президента України «Про проведення Весняної толоки з озеленення та благоустрою».

У нараді, що відбулася під головуванням заступника Глави Секретаріату Президента України Романа Безсмертного взяли участь керівники Міністерства регіонального розвитку і будівництва, Міністерства охорони навколишнього природного середовища України , Держкомлісгоспу, «Укравтодору».

Роман Безсмертний наголосив представникам регіонів на необхідності неухильного виконання заходів, окреслених в Указі Глави держави. Зокрема, необхідність поновлення зелених насаджень вздовж доріг національного та місцевого значення, ліквідацію стихійних сміттєзвалищ вусільській місцевості, упорядкування могил загиблих воїнів.

Водночас представники регіонів порушили проблему нестачі коштів на проведення екологічних заходів. Зокрема, недосконалість нинішнього розподілу надходжень до екофонду, коли в місцевих бюджетах залишається тільки 30% від цих коштів, а решта надходить до держбюджету. Роман Безсмертний, не заперечуючи слушність цих зауважень, попросив підготувати відповідні пропозиції на ім'я Глави держави.

Нагадаємо, що згідно відповідного Указу Президента (від 3 березня 2008 року) в Україні з 5 березня до 20 квітня має бути проведена Весняна толока з озеленення та благоустрою. З метою забезпечення збереження та примноження зелених насаджень у містах та інших населених пунктах, поліпшення естетичного, санітарного стану прибудинкових територій і об'єктів масового перебування та відпочинку населення, залучення громадськості, насамперед дітей і молоді, у кожному населеному пункті повинні бути створені нові зелені зони, парки, сквери. Серед заходів толоки також - впорядкування прибудинкових територій, дитячих та спортивних майданчиків, парків, скверів, інших об'єктів масового перебування та відпочинку населення, а також створення нових дитячих та спортивних майданчиків; проведення у загальноосвітніх навчальних закладах акції «Посади дерево і збережи його».

Загалом, за даними Державного комітету лісового господарства України, озвученими на нараді, під час «Зеленої толоки» планується висадження близько 90 мільйонів саджанців, завдяки чому ліси країни збільшаться на 25-30 тисяч гектарів. Зараз вже засаджено близько 5 тисяч гектарів, зокрема, у місцях минулорічних пожеж в Херсонській області.

Підсумки проведення «Зеленої толоки» планується підбити за місяць на відповідній всеукраїнській селекторній нараді.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році