Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рейдерство не обійшло стороною і наш регіон

6 березня 2008 - 17:25

У світовій практиці рейдерські атаки позначені як недружні відносини двох або більше господарюючих суб'єктів, які через різні обставини не можуть досягти узгодженого рішення.

За словами першого заступника керівника регіону Олександра Бережного, проблема рейдерства не обійшла стороною і Запорізьку область. На адресу обласної робочої групи з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств надійшло понад 20 звернень щодо цього питання.

На попередніх двох засіданнях обласної робочої групи розглянуто дев'ять ситуацій стосовно підприємств різних форм власності. За результатами їх розгляду обласна робоча група зверталася до правоохоронних органів з проханням провести перевірки фактів, викладених у зверненнях, які надходили і надходять на адресу обласної виконавчої влади.

Схеми рейдерських атак побудовані на використанні різноманітних способів захоплення підприємств. Вже настав час надати їм об'єктивну правову оцінку, спираючись на норми діючого законодавства.

Сьогодні відбулося третє засідання обласної робочої групи з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств, на якому члени комісії розглянули ситуації, які викликають широкий резонанс у громадськості. Стосуються вони ЗАТ “Запоріжкнига”, ЗАТ "Промбудпроект», причалу № 7 Запорізької обласної організації "Українське товариство мисливців і рибалок", Бердянського державного заводу «Скловолокно", ЗАТ "Ресма".

Матеріали щодо названих підприємств будуть направлені у правоохоронні органи. Комісія залишає за собою право контролювати хід судових розглядів цих справ. Рейдерство, як зазначив Олександр Бережний - це своєрідний виклик запорізькій громаді і влада не допустить нехтування майнових прав громадян.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році