Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблеми державного кордону вирішуються спільно

6 березня 2008 - 17:24

За участю виконуючого обов`язки голови облдержадміністрації Валерія Черкаски, першого заступника голови ОДА Олександра Бережного, керівників регіональних підрозділів правоохоронних органів, керівництва райдержадміністрацій відбулася нарада з питань посилення охорони держкордону.

Перший заступник начальник - голова штабу Азово-Черноморського регіонального управління Прикордонної служби України полковник Олег Нишпор поінформував присутніх про завдання, що поставив перед охоронцями кордону Президент України, хід їх виконання та проблемні питання, що чекають свого вирішення:

- На реалізацію поставлених Президентом України завдання у прикордонній службі запроваджена система профілактики втягнення персоналу у протиправну діяльність, - зазначив Олег Нишпор. - Так, кожен громадянин, який має сумніви у правомірності дій прикордонників під час виконання ними службових обов'язків, може вільно зателефонувати за «телефоном довіри» до адміністрації Прикордонної служби чи регіонального управління. Крім того, окремим наказом встановлена система ротації певної категорії осіб служби. Інша проблема, на якій наголошує керівник держави і яка має відношення до охорони кордону, – незаконна міграція. Одним з шляхів незаконної міграції є використання «студентського каналу» - прибуття до українських вузів іноземних студентів з подальшим виїздом у західні регіони країни з метою незаконного переправлення за кордон. Поряд з цим стоїть і такий вид злочинної діяльності, як торгівля людьми. Так, у взаємодії зі структурними підрозділами СБУ та МВС силами регіонального управління у минулому році попереджено дві спроби вивезення за кордон 4 жінок. При цьому затримано 6 осіб, причетних до злочинної діяльності. Наступна загроза, яка характерна для нашого регіону – це економічна контрабанда товарів, які підлягають експортному контролю. Про це свідчить спроба незаконного вивезення через запорізький аеропорт двох двигунів у Туреччину в січні поточного року, яке було попереджено нашими підрозділами у тісній взаємодії з СБУ. Нас також продовжує турбувати правова незавершеність оформлення кордону в Азовському морі, браконьєрство, яке, зокрема, намагається маскуватися під науковий промисел.

З порушених питань відбулось обговорення, за підсумками якого були ухвалені відповідні рішення.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році