Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Виконавча влада сприятиме розвитку ініціатив місцевих громад

6 березня 2008 - 16:04

Виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Валерій Черкаска на регіональному семінарі-презентації проекту ТАСІС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», що відбувся у Запорізькій торгово-промисловій палаті, закликав керівників територій сприяти ефективній реалізації місцевих ініціатив.

У заході взяли участь перший заступник голови ОДА Олександр Бережний, перший заступник голови обласної ради Олександр Клепаков, керівник проекту ТАСІС доктор Джейсінг Сах, заступники голови ОДА Геннадій Фукс та Микола Фролов, керівники територій і структурних підрозділів облдержадміністрації та виконкому обласної ради, представники ЗМІ та громадськості.

Експерти проекту представили стратегію, механізми та плани дій щодо його виконання.

Йшлося про реальну можливість в рамках зазначеного проекту завдяки спів-фінансуванню громадських ініціатив ( з використанням коштів місцевих бюджетів та ТАСІС) підняти рівень життя в сільських, селищних та міських громадах шляхом комплексного відновлення, ефективного використання та системного управління базовими об'єктами місцевої інфраструктури. Визначено пріоритетні сфери розвитку: охорона здоров'я, енергетика (енергозберігаючі заходи, використання відновлювальних джерел енергії), захист екології, комунальне водопостачання, комунальний транспорт. Зазначалося, що до участі у проекті будуть залучені 8 районів області, відібрані за конкурсом.

- Проект покликаний допомогти громадам у самоорганізації, розбудові їх потенціалу та впровадженні конкретних корисних для населення заходів, - зазначив керівник області Валерій Черкаска. - Ми підтримуємо його впровадження саме з метою підвищити ефективність місцевої громадської діяльності. Втім, конкурсний відбір восьми районів не означає, що на інших територіях ці процеси будуть гальмуватись. Навпаки, виконавча влада докладе всіх зусиль, щоб всі отримали можливість для свого повноцінного розвитку. Даний проект стимулюватиме нас до активізації такої роботи.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році