Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Черкаска: «Допомога освітянам – серед пріоритетів роботи моєї команди»

5 березня 2008 - 14:54

За участю виконуючого обов'язки голови облдержадміністрації Валерія Черкаски, його заступника Миколи Фролова, заступника голови обласної ради Анатолія Світлицького відбулося урочисте нагородження переможців обласного туру конкурсу «Учитель року». Педагогам були вручені почесні грамоти та цінні подарунки.

- Я радий можливості вручити сьогодні найкращим вчителям Запорізької області заслужені нагороди та подякувати всім педагогам регіону за працю з виховання молоді, - зазначив Валерій Черкаска, вітаючи вчителів з перемогою у конкурсі та з наближенням 8 Березня. - Президент України вимагає від територій та областей всебічно допомагати вчителям у вирішенні їхніх проблем - від капітальних ремонтів будівель освітніх закладів до покращення умов проживання. У нас в області працює відповідна програма і ми виділяємо достатньо коштів на ці цілі. Але ми хочемо сьогодні зробити ще більше – близько 29 мільйонів у 2008 році виділено з обласного бюджету на капітальні ремонти закладів освіти області. Ми ставимо перед собою амбіційні завдання - у цьому році завершити роботу по переведенню всіх шкіл сільської місцевості з пічного опалення, де воно ще залишилося, забезпечити заклади побутовими зручностями, гідними умовами навчання та роботи. Плануємо продовжити комп'ютеризацію шкіл, поширити викладання на основі комп'ютерних технологій. Чільною складовою наших планів є заходи з відновлення мережі дитячих дошкільних закладів, приведення їх до стану, який забезпечував би повноцінну діяльність. Повірте, що виконання цих завдань є пріоритетом моєї роботи та роботи моєї команди, - запевнив освітян глава області.

Конкурс «Учитель року» у 2007/2008 навчальному році проводився з таких фахів: історія, біологія, фізична культура, початкові класи, зарубіжна література (у два етапи: заочний і очний). На заочний етап обласного конкурсу подали матеріали 96 учителів шкіл з усіх районів і міст області.

За результатами обласного конкурсу перші місця посіли: вчитель біології гімназії №28 Орджонікідзевського району м. Запоріжжя Галина Яременко, вчитель початкових класів СШ №16 м. Бердянськ Ганна Пасічник, вчитель фізичної культури Розівської школи-садка Оксана Онішкевич, вчитель історії гімназії №93 Шевченківського району м. Запоріжжя Світлана Матвієць, вчитель зарубіжної літератури Осипенківського ЗНЗ Бердянського району Тетяна Новосела.

14 учасників за результатами очного етапу обласного туру конкурсу «Учитель року», що проходив 12-14 лютого 2008 року в м.   Запоріжжя, визнано переможцями та лауреатами. Вони представлятимуть нашу область на Всеукраїнському етапі конкурсу.

18 педагогам присвоєно педагогічне звання «вчитель-методист», 23 - «старший вчитель». Також вирішено вийти з пропозицією до Міністерства освіти і науки України про нагородження нагрудним знаком Міністерства «Відмінник освіти України» 7 вчителів, нагрудним знаком «Василь Сухомлинський» - 3 та почесною грамотою Міністерства освіти та науки України – 8 педагогів.

Довідково: у школах області працює 15873 педагогічні працівники, з них: 1778 або 11,2% мають педагогічне звання «вчитель-методист», педагогічне звання «старший вчитель» - 2657 або 16,7%, кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» - 4835 або 30,4%. Жінок у школах Запорізької області працює 13531 або 85,2%.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році