Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області захворюваність на грип не перевищує епідпорогу

5 грудня 2017 - 08:45

У Запорізькій області захворюваність на грип не перевищує епідпорогу

У Запорізькій області на 48 тижні зареєстровано 9398 випадків гострих респіраторних інфекцій. Показник захворюваності склав 530 на 100 тисяч населення, що нижче порогового рівня на 19% (поріг становить 657,3).

За даними Запорізького обласного лабораторного центру, як і раніше, левову частку серед  захворілих становлять діти до 17 років - 73%. Максимальний показник захворюваності зареєстровано  серед дітей вікової групи 0-4 роки – 2800,3 на 100 тисяч. За 48-й тиждень  госпіталізовано  218 осіб, у тому числі 153 (70%)  дітей.

За станом на 01.12.2017 проти грипу щеплено 16518 людей, із них медпрацівників – 4150.

Крім цього, в Запорізькій області зареєстровано черговий  циклічний підйом захворюваності на кір. Різке зростання  захворюваності спостерігається з кінця вересня. У жовтні офіційно було зареєстровано 23 випадки, за станом на 04.12.2017 число захворілих на кір становить 153, з них  77 випадків – у м. Запоріжжя, 75 – у Запорізькому районі,  в тому числі 40 випадків  -у школі «Інтелект» смт. Кушугум,  один  випадок - у Вільнянському районі.

За словами фахівців, ріст захворюваності на кір відмічається в цілому по Україні. Найбільш високі показники захворюваності зареєстровано  в Одеській та Івано-Франківській областях, де кір зафіксовано ще в червні-липні. За 10 місяців поточного року в Одеській, Івано-Франківській, Закарпатській областях офіційно зареєстровано 730, 877 та 265 випадків  відповідно.

Також минулого тижня з підозрою на захворювання  гострими кишковими інфекціями звернулися 147 осіб. Показник захворюваності склав 8,3 на 100 тисяч населення, що на 23,8% нижче максимального багаторічного показника та на рівні середнього багаторічного показника.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ  частка харчового шляху передачі складає 98,4 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на м'ясну – 32 %, молочну – 25,6 %, рибну продукцію – 8,8%; овочі та фрукти – 5,6 %.

У 64 % випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувалися та зберігалися в домашніх умовах.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Христос народився! Славімо його!

У п’ятьох людей виявили онкозахворювання на ранній стадії: підбито підсумки міського пілотного проєкту «Онкоскринінг на рівні закладів охорони здоров’я»

Руханки на перервах, безоплатне харчування та група продовженого дня: у «підземній» школі в Запоріжжі триває освітній процес

Через що можуть скасувати пенсію та як пройти ідентифікацію: роз’яснення від Пенсійного фонду України

Пункти незламності в Запоріжжі готові приймати відвідувачів цілодобово: за необхідності вони розгорнуть додаткові потужності

В Запоріжжі через несприятливі погодні умови може відчуватися неприємний запах

Програма перекваліфікації жінок на операторів сільськогосподарської техніки: відкрито конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.11.2024

Впродовж доби окупанти завдали 200 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 1034-го дня війни

Як скористатися державними послугами після кібератаки?

«Пліч-о-пліч: згуртовані громади» – від експериментального проєкту до державної програми