Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Донорський марафон у Запорізькій області вже на старті б'є рекорди

22 листопада 2017 - 10:54

У Запоріжжі стартував унікальний проект - марафон донорства «У краплі крові - врятоване життя», ініційований Запорізькою обласною клінічною лікарнею. Ця масштабна донорська акція  об'єднала всю область: представників влади, промислових підприємств, навчальних закладів, волонтерів та просто небайдужих запоріжців заради благородної мети - порятунку життів земляків.

Одними з перших  до акції долучилися представники духовенства. Ще до офіційного старту  здали кров керівництво і співробітники екстрених та правоохоронних служб: Національної поліції в Запорізькій області, міської патрульної поліції, рятувальники, поліції охорони. Саме вони найчастіше стикаються з ДТП, першими приходять на допомогу постраждалим в аваріях і знають ціну  донорської крові для порятунку життя.

- Обласна лікарня - головний багатопрофільний в області медичний заклад. Тому ми постійно стикаємося з різними «викликами»: до нас надходять «важкі» пацієнти, яким життєво необхідне термінове переливання крові. У зв'язку з цим у нас виникла ідея організувати марафон, який дозволив би поповнити стратегічний запас донорської крові. Ми запустили цю акцію для всіх, хто готовий зробити благородний вчинок - поділитися своєю кров'ю. Адже це допоможе комусь вижити і жити далі, - розповів про ідею марафону головний лікар ЗОКЛ Ігор Шишка.

Тільки за один день в акції взяли участь понад 100 співробітників спецслужб. Вони закликають усіх небайдужих приєднуватися до марафону, розвивати донорський рух, адже здана кров - це врятовані життя.

- Через свої службові обов'язки ми кожен день стикаємося з масою ДТП. Іноді в аваріях на дорогах страждають цілі родини. Врятувати їх може наша з вами небайдужість і активне донорство. Тому ми сьогодні здаємо кров для порятунку життя, - поділився заступник начальника ГУ ДСНС України в Запорізькій області Микола Головань.

Цей масштабний соціальний проект уже б'є  рекорди за кількістю учасників і партнерів, а також  обсягами зібраної крові.

За попередніми підрахунками, за перші два дні кров здали понад 150 осіб, що дозволило поповнити запаси крові на понад 60 літрів. Крім цього, акція активно поширюється і в області: до марафону приєдналися Мелітополь, Бердянськ, Токмак, Енергодар.

Марафон зі збору донорської крові триватиме в Запорізькій обласній лікарні до 30 листопада. Протягом цього часу у відділенні трансфузіології обласної клінічної лікарні  чекають усіх, хто вирішив приєднатися до благодійної акції та продовжити ланцюгову реакцію доброти і пожертви.

Довідково: кров можна здати у відділенні трансфузіології Запорізької обласної клінічної лікарні за адресою: Оріхівське шосе, 10, консультативна поліклініка, з 09.00 до 13.00 у будні дні. Деталі за телефоном: (093) 309 89 05.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області