Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керувати земельними ресурсами навпомацки і гаслами – неможливо

14 лютого 2008 - 16:16

За круглим столом з питань «Регулювання земельних відносин та перспективи функціонування ринку земель» у Запорізькій торгово-промисловій палаті зібралися представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськості, науковці, щоб з'ясувати стан справ у сфері землекористування і обговорити шляхи вирішення наболілих проблем.

Захід організувало Державне агентство земельних ресурсів України в рамках проекту Світового Банку «Видача державних актів на право власності на землю в сільській місцевості та розвиток системи кадастру» за підтримки облдержадміністрації та головного управління земельних ресурсів у Запорізькій області. В обговоренні питання взяли участь начальник головного управління земельних ресурсів у Запорізькій області Дмитро Бабміндра, начальник управління ринку та оцінки землі Державного агентства земельних ресурсів України Станіслав Горбатович, завідувач кафедрою землевпорядного проектування Національного аграрного університету Андрій Мартин та інші фахівці.

Порушувалося широке коло проблем - про формування ринку земель, їх грошову оцінку, хід приватизації земельних ділянок громадян, реорганізацію недержавних сільськогосподарських підприємств та інші аспекти земельної реформи. Учасники заходу відмічали, що в країні не сформована чітка система забезпечення ефективного землекористування. А мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення лише гальмує розвиток ефективної ринкової економіки у цій сфері.

- Керувати земельними ресурсами навпомацки і гаслами – неможливо, – відзначив у своєму виступі Дмитро Бабміндра. – Країні потрібні закони про ринок земель та земельний кадастр.

Учасники круглого столу зійшлися на думці, що саме фахівці повинні розробити та подати до Уряду пропозиції щодо ефективного впорядкування системи землекористування.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році