Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада закликає банкірів та сільгоспвиробників до співпраці

13 лютого 2008 - 16:04

- Потенціал аграрного сектора області є непоганий, але ми неефективно його використовуємо, – зазначив О. Бережний. За його словами, під врожай цього року банкіри можуть сміливо надавати коротко та середньострокові кредити. З понад 537 тис.га озимого клину не витримали зимові погодні умови лише 9 тис.га. Ярові планується посіяти на площі понад 340 тис.га. За останні вісім років це найбільші показники. Цієї весни аграрії почнуть поступово відходити від вирощування соняшника, натомість приділять більшу увагу рапсу, а також птахівництву та тваринництву.

У сучасних умовах для успішного ведення господарської діяльності, враховуючи сезонність робіт сільського господарства, особливу увагу слід приділити фінансуванню АПК. І тут суттєву роль відіграють комерційні банки.

З 2000 року діє державна програма підтримки сільгоспвиробників через механізм здешевлення кредитів. Подібні програми фінансуються і з місцевих бюджетів.

Якщо у 2000 році обсяг отриманих кредитів сільгосппідприємствами області склав 28,2 млн. грн., то в 2007 році – вже 434,1 млн. грн., або в 15 разів більше.

З кожним роком потреба в кредитах зростає.

- Тому влада сьогодні повинна проаналізувати стан кредитування у 2007 році і передбачити заходи щодо забезпечення сільгосппідприємств кредитними ресурсами в поточному році, – звернувся до присутніх перший заступник керівника регіону .

Представники ЗОД ВАТ «Райффайзен Банк Аваль», філії «Промінвестбанку», АБ «Металург», ЗОФ АКБ «Укрсоцбанк» та інших банківських установ, які є вже давніми партнерами аграріїв, пообіцяли співпрацювати у питанні кредитування і надалі, але при цьому звернулися з проханням, щоб виконавчі органи влади виступили гарантами того, що господарства, які визначатимуться на право отримання позик, мають хорошу кредитну історію, а не ті, «що працюють абияк».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році